Donald Trump se confruntă cu dificultăți în a asigura plata de 454 de milioane de dolari pentru fraudele presupuse. Există posibilitatea ca proprietățile fostului președinte american să fie confiscate în consecință.
Averea lui Donald Trump ar putea fi executată pentru fraudă
Eforturile lui Donald Trump de a obține o garanție pentru a acoperi suma de 454 de milioane de dolari în procesul civil de fraudă din New York au fost respinse de către 30 de companii de asigurări, sporind probabilitatea confiscării proprietăților sale.
Fostul președinte se vede nevoit să plătească această sumă din propriul buzunar sau să furnizeze o garanție pentru a preveni confiscarea proprietăților de către stat, în timp ce contestă verdictul din 16 februarie al judecătorului Arthur Engoron, care l-a găsit vinovat de supraevaluarea valorii proprietăților sale pentru a înșela creditorii și asigurătorii.
Trump, împreună cu doi dintre copiii săi adulți și alți directori ai Organizației Trump, au încercat să abordeze cele 30 de companii prin intermediul a patru brokeri separați, însă fără succes, conform avocaților săi. Ceilalți inculpați se confruntă cu riscul de a fi condamnați la o amendă totală de 10 milioane de dolari.
O companie de asigurări ar putea intra în faliment
O companie de asigurări ar putea fi în pragul falimentului dacă Donald Trump pierde recursul și dacă se dovedește că nu poate plăti. Procesul, inițiat de procurorul general al statului New York, Letitia James, în septembrie 2022, reprezintă doar una dintre numeroasele probleme legale cu care se confruntă magnatul imobiliar. Asta, în timp ce își încearcă revanșa în alegerile din 5 noiembrie împotriva președintelui democrat Joe Biden.
Donald Trump, în vârstă de 77 de ani, a negat acuzațiile. El a promis că va face apel împotriva deciziei, care pune în pericol imperiul imobiliar al familiei sale.
El trebuie să achite suma stabilită sau să furnizeze o garanție. Trebuie asta în termen de 30 de zile de la pronunțarea ordinului de către judecătorul Engoron, pe 23 februarie. Altfel, riscă ca statul să confiște unele dintre activele Organizației Trump. Pentru a asigura colectarea acestor fonduri de către Letitia James. Perioada de 30 de zile se încheie pe 25 martie.
S-a solicitat apel pentru suspendarea aplicării deciziei
În cadrul unei audieri desfășurate luni, avocații lui Donald Trump au solicitat unei instanțe de apel de nivel intermediar să suspende punerea în aplicare a deciziei, argumentând că suma stabilită este excesivă.
Nu este clar când va emite o decizie instanța, cunoscută sub numele de Divizia de Apel.
Avocații lui Trump au solicitat ca acestuia să i se permită să depună o garanție de 100 de milioane de dolari în timp ce face apel la hotărârea judecătorului.
Gary Giulietti, un director de brokeraj de asigurări la Companiile Lockton, angajat de Trump pentru a ajuta la obținerea unei garanții. Asta este scris în dosarul instanței că o garanție pentru întreaga sumă de 464 de milioane de dolari nu este posibilă în circumstanțele actuale.
Giulietti a afirmat că multe firme de asigurări nu sunt dispuse să ofere garanții de peste 100 de milioane de dolari. Și că ar accepta doar numerar sau valori mobiliare – nu imobile – ca și garanție.
”Aplicarea unei garanţii imposibile ca o condiţie de recurs ar provoca un prejudiciu evident ireparabil inculpaţilor”, au scris avocaţii lui Trump.
Proprietățile au fost supraevaluate
Înainte de începerea unui proces de trei luni, fără juriu, în octombrie, judecătorul Engoron a concluzionat că Donald Trump a fost implicat într-o fraudă prin supraevaluarea proprietăților. Inclusiv a proprietății sale Mar-a-Lago din Florida. A apartamentului său penthouse din Trump Tower din Manhattan. Dar și a diverse clădiri de birouri și terenuri de golf.
Procesul s-a concentrat în principal pe daune. În hotărârea sa din 16 februarie, judecătorul Engoron a menționat că Trump și ceilalți inculpați „nu își pot recunoaște greșelile”.
În această lună, Trump a depus o garanție de 91,6 milioane de dolari. Asta pentru a acoperi un verdict de defăimare în valoare de 83,3 milioane de dolari în cazul scriitoarei E. Jean Carroll, în timp ce face apel în acest caz. Procesul a apărut după ce Trump a acuzat-o pe Carroll de minciună, ea afirmând că a fost violată de acesta cu decenii în urmă. Trump a negat aceste acuzații.
De asemenea, Trump a pledat nevinovat în patru dosare penale derivate din eforturile sale de a contesta rezultatele alegerilor din 2020 împotriva lui Biden, gestionarea documentelor guvernamentale după încheierea mandatului său în 2021 și plățile de bani efectuate înainte de a câștiga alegerile din 2016 către o actriță de filme pentru adulți care a susținut că a avut o relație sexuală cu el.