Trump, 64 de ani, ar intenţiona să facă un anunţ în acest sens la ultima ediţie din actualul sezon al show-ului de televiziune ‘Ucenicul’, care se va difuza în primăvară, potrivit declaraţiilor lui Ronald Kessler, un respectat jurnalist de la site-ul conservator de ştiri politice Newsmax.

Reprezentanţii lui Donald Trump nu au răspuns solicitărilor făcute de The Sunday Telegraph de a comenta informaţia privind o posibilă candidatură a magnatului american.

Cotidianul britanic remarcă faptul că Trump are banii necesari pentru a se lansa în cursa pentru Casa Albă, însă ar putea avea probleme din cauza trecutului său destul de agitat: trei căsătorii încheiate cu trei divorţuri răsunătoare şi extrem de costisitoare pentru el.

În ultimele luni, Trump a adoptat un ton extrem de critic la adresa preşedintelui democrat Barack Obama, pe care l-a numit ‘un dezastru’. În comentarii făcute pentru Newsmax, Donald Trump a deplâns ceea ce el a calificat drept ‘declinul internaţional al Americii’ şi a spus că ‘lumea râde de noi’ deoarece SUA au ajuns ‘sacul de box al omenirii’. ‘Este trist ce se întâmplă cu ţara asta. Nu mai suntem o naţiune respectată, iar noi ar trebui să fim cea mai respectată naţiune’, declara Trump pentru Newsmax.

Potrivit unui sondaj de opinie realizat în noiembrie la cererea Newsmax/SurveyUSA, într-o confruntare directă, Trump ar primi 47% din voturi, fiind învins de Obama, care ar obţine 53%.