Donald Trump se poate vaccina împotriva COVID cu Sputnik-V. Rusia îi pune serul la dispoziţie

Donald Trump, care a anunţat oficial că el şi soţia sa au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19, ar putea beneficia de ajutor din partea ruşilor. Ei pun o singură condiţie pentru a oferi vaccinul împotriva noului coronavirus.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat pe Twitter că el şi Prima Doamnă, Melania Trump, au fost testaţi pozitiv cu noul tip de coronavirus.

„Intrăm imediat în carantină şi în procesul nostru de recuperare”, a spus Donald Trump.

Mesajele de încurajare din partea liderilor mondiali nu au întârziat să apară, printre ele numărându-se şi unul din partea lui Vladimir Putin. Agenţia de presă rusă Interfax, citată de Reuters, a relatat că preşedintele Vladimir Putin i-a trimis vineri omologului său american o telegramă în care îi ura însănătoşire grabnică. „Sunt convins că vitalitatea, buna dispoziţie şi optimismul dumneavoastră inerent vă vor ajuta să faceţi faţă acestui virus periculos”, a scris Putin.

Însă asta nu este tot. Rusia este gata să-i ofere preşedintelui Trump vaccinul Sputnik-V, aflat într-o fază avansată de testare, dacă liderul de la Casa Albă va dori să se imunizeze, transmite Mediafax.

Declaraţia îi aparţine lui Alexander Gintsburg, şeful Intitutului Gamaleya, acolo unde a fost dezvoltat primul vaccin împotriva COVID-19: „Dacă îşi vor întoarce oficial faţa către autorităţile din Rusia, îi vom putea ajuta.”

Ruşii dezvoltă şi un al doilea vaccin împotriva COVID-19

S-ar părea că şi un al doilea vaccin dezvoltat în Rusia împotriva noului coronavirus se dovedeşte o reuşită. Primele faze ale studiilor clinice de testare a celui de-al doilea vaccin s-au dovedit a fi concludente, a precizat joi centrul de cercetare care l-a creat. Rusia a anunţat în luna august că a aprobat primul vaccin din lume conceput împotriva maladiei COVID-19, informează AFP.

„Primele două faze ale studiilor clinice au demonstrat eficienţa şi siguranţa vaccinului”, a transmis pentru agenţia Interfax serviciul de presă de la Centrul de Cercetări pentru Virologie şi Biotehnologie de Stat, cunoscut şi sub numele de Institutul Vector, situat în Siberia, care dezvoltă acest al doilea vaccin, botezat EpiVacCorona.

La începutul lui august, Rusia anunţa public că a dezvoltat şi a înregistrat „primul vaccin din lume conceput împotriva maladiei COVID-19”, denumit Sputnik-V, creat de Institutul Gamaleya din Moscova, în colaborare cu Ministerul rus al Apărării.