Fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a postat pe contul său de Twitter un mesaj fără precedent. Miliardarul american a declarat că acest lucru este o amenințare națională gravă.
Fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a postat marți seara, pe contul său de Twitter, un mesaj prin care anunță că se va opune prin veto proiectului privind bugetul militar pentru anul 2021, asta în cazul în care Congresul nu va elimina legea care protejează statutul juridic al rețelelor de socializare.
Miliardarul american acuză rețelele de socializare că nu sunt imparțiale în privința taberei sale politice.
„Secţiunea 230, care este un cadou de imunitate acordat de SUA pentru ‘Bigh Tech’ (…), reprezintă o ameninţare gravă pentru securitatea noastră naţională şi integritatea alegerilor”, a scris pe Twitter miliardarul republican, care nu a fost reales la scrutinul prezidenţial, dar refuză să îşi recunoască înfrângerea.
Țara nu va putea fi sigură
Donald Trump a mai notat pe contul său de Twitter că Statele Unite ale Americii nu vor fi niciodată sigure dacă Secțiunea 230 va fi păstrată în continuare. Acesta a amenințat că se va folosi de dreptul său de veto.
„Ţara noastră nu va putea fi niciodată sigură dacă o păstrăm (Secţiunea 230, n.red.) în continuare. Prin urmare, dacă Secţiunea 230, extrem de periculoasă şi nedreaptă, nu este complet eliminată de Legea de autorizare a apărării militare (NDAA), îmi voi folosi dreptul de veto”, a adăugat el.
Ce este Secțiunea 230
Secţiunea 230 din ‘Communications Decency Act’, considerată deseori ca piatra de temelie a internetului în SUA, împiedică acţiunile judiciare legate de conţinut publicat de terţi.
Ea permite Facebook, YouTube şi celorlalte numeroase site-uri de hosting (şi nu site-uri media) să nu fie trase la răspundere pentru afirmaţii făcute de utilizatori şi să intervină pe platforme doar atunci când consideră necesar.
Trump încearcă să elimine această lege
Fostul președinte american, Donald Trump, încearcă să elimine sau să reformeze Secțiunea 230 încă din luna mai, atunci când Twitter a început să ascundă anumite mesaje ale sale, menționând că acesta încalcă regulile site-ului de socializare.
De la 3 noiembrie, Twitter şi Facebook au etichetat foarte multe declaraţii ale liderului de la Casa Albă, care nu a încetat să acuze faptul că alegerile au fost „falsificate”, fără a aduce probe.
În timpul audierilor din Congres, aleşii republicani i-au acuzat intens pe şefii Facebook, Twitter şi YouTube (Google) că „cenzurează” vocile conservatoare.