Organizația Mondială a Sănătății (OMS) va primi o donație importantă din partea artistei Kim Sledge, una dintre componentele trupei Sister Sledge. Aceasta a făcut un cover după hitul clasic al grupului, ”We are Family”. Încasările vor merge spre lupta anti-COVID-19.
”Aş vrea să îi mulţumesc lui Kim Sledge pentru oferta ei amabilă de a dona încasări din vânzarea coverului său în ediţie specială după ‘We Are Family’ ”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Directorul general al OMS a adăugat că banii vor fi utilizaţi pentru susţinerea răspunsului la COVID-19 şi consolidarea serviciilor sanitare din lume.
Kim Sledge a participat alături de Tedros Adhanom Ghebreyesus la o teleconferinţă.
Campanie lansată de OMS
OMS a lansat luni o campanie în care cere persoanelor din întreaga lume să se înregistreze cântând piesa clasică din anii 70 „We Are Family”, pentru a putea deveni un imn de luptă împotriva pandemiei de COVID-19.
„Cântecul este perfect pentru a ne uni ca o familie”, a asigurat Kim Sledge, subliniind că lumea are nevoie acum mai mult ca oricând de „unitate şi solidaritate în faţa unei probleme globale”.
Coverul va fi lansat pe 9 noiembrie
Aporturile globale la noua versiune a cântecului „We Are Family”, pentru care se aşteaptă participarea mai multor celebrităţi, vor fi folosite pentru înregistrarea unui cover ce va fi lansat pe reţelele de socializare în data de 9 noiembrie.
Data coincide cu inaugurarea Adunării anuale a OMS, consacrată luptei împotriva COVID-19, iar noua versiune a cântecului va deschide sesiunea de dezbateri.
Câte decese a produs pandemia de coronavirus
Eurostat arată că în perioada martie-iunie a acestui an, 168.000 de oameni au murit în plus în 26 de state UE.
„Aceste cifre includ toate decesele, indiferent de cauzele lor, dar pot fi utile pentru evaluarea efectului direct şi indirect al pandemiei de COVID-19 asupra populaţiei europene”, a precizat Eurostat într-un comunicat.
Irlanda nu este inclusă în această analiză întrucât biroul de statistică al UE nu a primit încă datele din partea sa, a declarat ofiţerul de presă al Eurostat, Ana-Maria Marola.
Biroul a stabilit că vârful deceselor în plus s-a înregistrat în săptămâna dintre sfârşitul lui martie şi începutul lui aprilie, cu 36.000 de decese suplimentare înregistrate. La polul opus, în săptămâna de după jumătatea lui iunie, s-au înregistrat cu 2.000 de decese mai puţin în 2020 decât în medie în cei patru ani precedenţi
În martie, au murit mai mulţi bărbaţi decât femei, dar situaţia s-a inversat în aprilie şi începutul lui mai. Numerele de decese în rândul femeilor şi bărbaţilor a ajuns însă aproape similar la începutul lui iunie.