În contextul lipsei de echipamente de protecție pentru personalul medical din sistemul sanitar românesc, echipa de voluntari INACO s-a mobilizat pentru a strânge fonduri și echipamentele necesare pentru personalul medical de la Spitalul Militar Central din București, Spitalul Universitar din București și Spitalul Palazu din Constanța.
Echipa de voluntari a think tank-ului INACO-Inițiativa pentru Competitivitate a făcut o donație de 5.000 de euro pentru utilarea spitalelor cu panouri, tuneluri și cabine care să asigure spațiere de protecție la Spitalul Universitar din București și la Spitalul Palazu din Constanța, potrivit unui comunicat.
Acțiune civică colaborativă coordonată de INACO
„Știu că suntem doar o picătură de ajutor într-un ocean de nevoi. Mulțumim cadrelor medicale, respectăm lupta lor pentru viața pacienților și suntem onorați să putem contribui cu o bucățică din priceperea noastră, într-o acțiune civică colaborativă coordonată de INACO. Avem noi solicitări primite de la Spitalul Colentina și ȋncercăm să ajutăm și acolo.
În urmă cu 3 ani, când am pornit INACO, am crezut cu tărie că investiția în educație e șansa noastră ca națiune, ȋnsă nu mi-a trecut prin gând că cele patru SmartLab-uri create până acum vor produce viziere de protecție necesare cadrelor medicale în aceste momente grele”, a declarat Andreea Paul, fondatoarea și președinta INACO.
Inițiativa de utilare a spitalelor cu astfel de cabine de dezinfectare aparține Magdei Bei, fondatoare și CEO Graphtec Constanța, companie producătoare de mobilier comercial și standuri expoziționale.
Aceste cabine de dezinfectare sunt foarte apreciate de personalul medical în procesul de triere a pacienților, astfel încât în secțiile medicale să nu pătrundă pacienți netestați. Cabinele pentru decontaminare vor ajunge săptămâna viitoare, cu sprijinul producătorului Graphtec.
Utilarea completă a tuturor etajelor
Acțiunea de strângere de fonduri continuă până la utilarea completă a tuturor etajelor.
De asemenea, 20 de viziere asamblate de voluntarii INACO și membrii echipei SmartLab Moisil au ajuns ieri la Spitalul Militar din București, la doctorul Augustin Dima. Suportul pentru viziere a fost produs cu ajutorul imprimantelor 3D ȋn laboratorul inteligent Moisil, al patrulea din seria celor pe care INACO le-a pus în funcțiune în ultimul an. Echipa de la SmartLab continuă să imprime suporturi, prin contribuția Oanei Chiac și cu susținerea directoarei Colegiului Național “Grigore Moisil”, Dana Bobocea. FabLab a pregătit componentele transparente pentru montaj, care au fos completate de voluntarii INACO cu banda protectoare autoadezivă pe vizieră.
Se lucrează în continuare la asambalarea de viziere – capacitatea de producție este de circa 20 de bucăți zilnic.
Bibiana Stanciulov, producătoarea Magiunului de Topoloveni, membră INACO, a contribuit cu o donație în produse alimentare bio, tot pentru echipa medicală de la Militar.
INACO mulțumește tuturor donatorilor care s-au implicat și Iulianei Stanciu, din Bușteni, care urmează să doneze încă 1.900 euro pentru un nou etaj echipat cu cabine de dezinfectare.