Într-un videoclip TikTok distribuit de @justthenobodys, un podcast binecunoscut găzduit de frații Ryan și Daniel Omoto, aceștia au explorat modul în care tipul de personalitate s-ar putea reflecta în alegerea poziției de dormit.
Indivizii care preferă partea dreaptă sau stângă a patului au trăsături de personalitate distincte?
Ei au atribuit informațiile respective psihologului Hope Bastine, care a efectuat cercetări asupra modului în care indivizii care preferă partea dreaptă sau stângă a patului au trăsături de personalitate distincte.
Astfel, @justthenobodys arată că, de obicei, oamenii care dorm pe partea stângă a patului sunt parteneri fericiți, care nu se plâng niciodată dacă au munci grele.
Oamenii care dorm pe partea dreaptă sunt complet diferiți, dar au și ei unele trăsături de personalitate destul de puternice.
Oamenii care dorm pe partea dreaptă sunt mai motivați și ar putea câștiga mai mulți bani
Psihologul Hope Bastine a indicat prin studiile sale că oamenii care dorm pe partea dreaptă a patului sunt mai motivați și ar putea câștiga mai mulți bani.
„Un alt studiu a constatat că oamenii care dorm pe partea dreaptă sunt mai logici și mai analitici, iar cei care dorm pe partea stângă sunt mai creativi și au o foarte mare imaginație”, a spus Omoto în postarea de pe TikTok.
Iată ce spune un expert despre dormitul pe părți opuse ale patului și trăsăturile de personalitate, potrivit acestui site.
O persoană care suferă de sindromul de stres post traumatic simte nevoia de a dormi pe partea dreaptă
Alexandra Cromer, expertă în somn și probleme de anxietate, a confirmat că obiceiurile și preferințele specifice legate de somn pot fi legate de anumite trăsături ale personalității. Ea susține că cineva s-ar putea simți mai confortabil dormind pe partea dreaptă a patului, cu fața la perete, ca răspuns la anxietatea crescută sau la anumite probleme de claustrofobie.
În plus, o persoană care suferă de sindromul de stres post traumatic, simte nevoia de a dormi pe partea dreaptă, cu fața la ușă. Cei cu sindrom post traumatic preferă adesea dormitul pe partea dreaptă, deoarece se simt mai în siguranță, având impresia că așa pot ieși din cameră rapid, în caz de urgență.
Există și alte modele de somn care pot indica trăsăturile de personalitate
Cromer a spus că există și alte modele de somn care pot indica trăsăturile de personalitate ale unui individ.
„Astfel de exemple includ dormitul cu mai multe pături mai ales la cei cu probleme de anxietate. În schimb, persoanele care suferă de depresie dorm pe burtă și bine acoperiți de pătură ca o modalitate de a avea, în subconștient, mai mult confort, prin diferite puncte de presiune pe corp”, a spus ea pentru Sleepopolis.
Concluzia dată de Cromer este aceea că, în general, tiparele și comportamentele specifice de somn pot depinde foarte mult de trăsăturile de personalitate și mai puțin de partea patului pe care dormim.
Dormitul pe burtă aduce dureri de gât sau de spate
Multe dureri cu care ne trezim dimineața rezultă din alinierea greșită a coloanei vertebrale în urma unei poziții incomode, care creează puncte de presiune în jurul corpului, în special asupra spatelui, umerilor și gâtului. În schimb, dormitul pe burtă este considerată cea mai proastă poziție, deoarece poate aduce dureri de gât sau de spate.
„Este cea mai proastă poziție de dormi pentru că așa e cel mai dificil să menții coloana vertebrală în alinierea corectă”, spune medicul John Harris.
Indiferent de poziție picioarele vor pune presiune pe partea inferioară a spatelui. În plus, riscăm să antrenăm o tensionare a mușchilor deglutiției, ai traheii și o presiune asupra cutiei toracice, ceea ce poate provoca dificultăți respiratorii.