O astfel de tranzacţie ar avea acordul guvernului elen şi al Băncii Centrale a Greciei, suţin sursele.

O altă opţiune luată în considerare este o triplă fuziune a National Bank of Greece, Eurobank şi Hellenic Postbank, banca controlată de statul elen.

Reprezentanţii National Bank of Greece şi Eurobank nu au comentat informaţia.
Suspendare de pe Bursa din Atena
Bursa de la Atena a suspendat vineri tranzacţionarea acţiunilor National Bank of Greece şi Eurobank, în urma rapoartelor din presă care indicau că cele două bănci ar putea fuziona şi forma astfel cel mai mare grup bancar din Grecia.

‘Tranzacţionarea acţiunilor lor va fi suspendată până când băncile vor face comentarii asupra informaţiilor privind fuziunea’, a afirmat oficialul bursei de la Atena.
În momentul suspendării, acţiunile celor două bănci consemnau creşteri importante. NBG avansa cu 4,7%, în vreme ce Eurobank creştea cu 5,5%.

Presiune pe fuziune
Băncile elene sunt sub presiune pentru a se consolida pentru a supravieţui efectelor crizei care le-a lăsat dependente de finanţările Băncii Centrale a Greciei. Joi, banca franceză Societe Generale SA şi grupul bancar elen Piraeus Bank au confirmat că sunt în negocieri exclusive pentru o potenţială vânzare a diviziei din Grecia a SocGen, Geniki Bank către Piraeus, a patra mare bancă comercială din Grecia.
Eurobank se află la a doua încercare de fuziune cu o bancă din Grecia, după ce anterior a eşuat fuziunea cu Alpha Bank, asupra căreia cele două bănci îşi dăduseră acordul de principiu.
Reducerea expunerii pe Grecia a băncilor franceze

Societe Generale încearcă să-şi reducă expunerea pe Grecia, după ce s-a extins în această ţară în ultimul deceniu. În august, banca a raportat un declin al profitului în trimestrul doi, din cauza încetinirii creşterii în Europa şi a tensiunilor de pe pieţele financiare.

Dacă tranzacţia se va finaliza cu succes, preluarea Geniki Bank ar veni la aproximativ două luni după ce Piraeus Bank a preluat activele viabile ale ATEbank, o bancă grecească de stat.

Şi rivala Societe Generale, grupul bancar Credit Agricole, a confirmat luni că este în negocieri exclusive cu Alpha Bank pentru vânzarea Emporiki, divizia sa din Grecia, pentru preţul simbolic de un euro, în schimbul respectării angajamentelor financiare.

Alpha Bank a cerut Credit Agricole să injecteze încă 550 milioane de euro în Emporiki înainte de vânzare, majorând capitalul Emporiki la 2,85 miliarde de euro, iar banca franceză va subscrie 150 milioane de euro obligaţiuni convertibile emise de Alpha Bank.