Companiile Rheinmetall Defence Electronics şi Atlas Elektronik, percheziţionate săptămâna aceasta, ar fi corupt funcţionari greci pentru a favoriza semnarea de contracte vizând achiziţionarea de echipamente pentru submarine, potrivit unui purtător de cuvânt al parchetului, care a adăugat că firmele sunt, de asemenea, suspectate de evaziune fiscală, relatează France Presse.

Rheinmetall Defence Electronics a respins acuzaţiile, considerându-le drept ‘nefondate’, potrivit afirmaţiilor unui purtător de cuvânt citat de Süddeutsche Zeitung.

EADS şi ThyssenKrupp, firmele-mamă ale celor două întreprinderi puse în cauză, au confirmat percheziţiile în filialele lor, relevă ziarul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al parchetului din Bremen, acest dosar ar putea, în parte, să prezinte similitudini cu afacerea Ferrostaal. Compania a plătit mită de mai multe milioane de euro pentru a obţine pieţele de submarine. În ianuarie 2012, un tribunal din Munchen condamnat compania la o amendă de 140 milioane de euro şi doi foşti responsabili ai săi la pedepse cu închisoare cu suspendare.

SURSA: Agerpres