O aeronavă tip Boeing 737 a companiei Blue Air, care efectua o cursă Roma – Bucureşti, a trebuit azi-noapte să se întoarcă la sol pe aeroportul italian imediat după decolare din cauza faptului că un motor a cedat în timpul zborului, iar un avion al companiei Wizz Air, de pe ruta Roma – Cluj-Napoca a rămas la sol după ce a fost lovit de fulger.

„Avionul, cu 120 de pasageri la bord, a decolat conform orarului de zbor de pe Aeroportul Internaţional Roma Fiumicino la ora 18 si 15 minute. După aproximativ 20  de minute, comandantul aeronavei a cerut întoarcerea pe Aeroportul din Roma deoarece unul dintre motoare a cedat”, se arată într-un comunicat al companiei.

Speriaţi, pasagerii aflaţi la bordul avionului, au relatat ulterior, pentru postul Pro TV, că au văzut „o flacără mare la motorul din stânga” şi că aripa avionului ar fi luat foc.

Purtătorul de cuvânt al companiei Blue Air, Florentina Ivan, a declarat, pentru capital.ro, că nu a fost vorba de o explozie, ci despre unul dintre motoare care a cedat, fiind posibilă aterizarea în siguranţă. Aceasta a explicat că la decolare şi la aterizare avionul foloseşte foarte mult combustibil şi de aceea, este posibil să se fi produs scântei.

Compania aeriană a trimis o altă aeronavă, care i-a preluat pe cei 120 de pasageri de pe Aeroportul din Roma. Aceştia au aterizat la Bucureşti  la ora 3.11.

Avion lovit de fulger

O altă cursă low-cost, operată de Wizz Air, a avut o întârziere de peste 28 de ore. Cei aproximativ 160 de pasageri aflaţi la bordul avionului, care efectua o cursă Roma – Cluj, au ajuns la destinaţie, ieri seara, cu o întârziere mai mult de o zi, deoarece avionul a fost lovit de fulger, rămânând astfel la sol.

Aeronava Wizz Air trebuia să plece de la Roma, pe direcţia Cluj-Napoca, duminică după-amiază, însă după ce a fost lovită de fulger a rămas la sol în aeroportul italian. Pasagerii au  fost nevoiţi să rămână blocaţi aproape o zi întreagă în aeroportul din Roma. Ei au fost preluaţi de o altă aeronavă, luni seară, şi au aterizat pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca la ora 22:38, cu o întârziere de peste 28 de ore.

Acest incident a provocat alte întârzieri, de 8 până la 10 ore, curselor Wizz Air din Cluj spre Dortmund şi Milano şi retur, respectiv anularea cursei spre Paris.

SURSE: Blue Air, Wizz Air, Mediafax