Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a cerut urgentarea procedurilor privind documentaţia tehnică aferentă studiilor de fezabilitate pentru secţiunile 1 şi 5 din cadrul contractului privind Revizuirea/Actualizarea Studiului de Fezabilitate pentru "Autostrada Sibiu – Piteşti".
Acestea sunt:
Secţiunea 1, Sibiu – Boiţa, km 0+000 – km 14+150;
Secţiunea 5, Curtea de Argeş – Piteşti km 92+600 – km 122+950
„CNAIR SA evaluează studiile în ceea ce priveşte conformitatea cu standardele, normativele şi legislaţia în vigoare, precum şi verificarea privind implementarea observaţiilor anterioare emise de companie”, conform unui comunicat CNAIR.
Contractul "Revizuire/Actualizare Studiu de Fezabilitate pentru Autostrada Sibiu – Piteşti" a fost atribuit prin procedura de licitaţie publică deschisă Asocierii Spea Ingegneria Europea SA Milano Italia Sucursala Bucureşti Tecnic Consulting Engineering România SRL, (Lider de Asociere Spea Ingegneria Europea SA Milano Italia Sucursala Bucureşti). Finanţarea proiectului este asigurată din Fonduri de Coeziune (FC 85%) şi Bugetul de Stat (GOR 15%).
Primii bani pentru autostrada Piteşti-Sibiu s-au facturat în mai 2016
Asocierea Spea Engineering SA Roma Italia Sucursala Bucureşti-TecnicConsulting Engineering Romania a facturat primii bani de la Compania Naţională de Autostrăzi din România în mai 2016. Conform facturii înregistrate la CNADNR, Spea Engineering SA Roma Italia Sucursala Bucureşti a încasat un avans în valoare de 3,6 milioane lei pentru revizuirea/actulizarea studiului de fezabilitate autostrada Piteşti-Sibiu. Asocierea Spea Engineering SA Roma Italia Sucursala Bucureşti-TecnicConsulting Engineering Romania a câştigat contractul pentru revizuire/actualizare SF autostrada Sibiu-Piteşti, în valoare de 29.075.308,91 lei fără TVA, în vara anului 2015.