Această cifră era de numai cinci procente când Centrul Levada a efectuat prima oară un sondaj de opinie pe această temă în Federaţia Rusă în 2001.
Cu toate acestea, procentajul variază semnificativ în funcţie de diferitele grupuri sociale: în timp ce peste 80% dintre studenţi, manageri, directori şi specialişti navighează în mod frecvent pe internet, doar 9% dintre pensionari şi 13% dintre ruşii cu vârste de peste 55 de ani sunt utilizatori de internet.
Un studiu publicat în martie 2013 de un alt institut – Public Opinion Foundation (FOM) – a relevat că circa 50,1 de milioane de ruşi cu vârste de peste 18 ani (sau 43% din totalul populaţiei adulte a ţării) accesează zilnic internetul, în timp ce 64,4 milioane de adulţi (55%) navighează pe web cel puţin o dată pe lună.
Pe de altă parte, preşedintele director-general al think-tankului TNS-Russia Ruslan Taghiev a oferit cifre puţin diferite cu ocazia unei conferinţe desfăşurate la 17 aprilie. El a afirmat că cel puţin 76,5 milioane de persoane cu vârste de peste 12 ani (sau 53% din întreaga populaţie) folosesc internetul cel puţin o dată pe lună.
Sursa: Agerpres