Doctorul Radu Țincu, medic ATI Spitalul Floreasca București, a descris, în cadrul unei emisiuni, situația critică pe care o vede la Tarapie Intensivă.

„Este un dezastru sanitar și nu doar în spitalul în care lucrez, ci în marea majoritatate a spitalelor de urgență din București, unde numărul de pacienți a depășit cu mult capacitatea sanitară. Avem amenajate în camerele de gardă ale spitalelor de urgență saloane ca pe front, ca în război, unde pacienții sunt puși unii lângă ceilalți, în încercarea de a ne asigura un anumit nivel de oxigen în momentul în care vin la spital sufocându-se. Situația devine cu adevărat îngrijorătoare pentru că numărul de pacienți diagnosticați azi – 18.000 -, abia peste 8, 10 zile ajung în terapie instensiva și ajung să aibă forme severe. Cred că în perioada următoare situația se va agrava într-un mod exponențial , cel puțin pentru sectorul de Terapie Intensivă”, a spus medicul Radu Țincu.

”Italia avea în cea mai neagră perioada a evoluției undeva la 800, 900 pacienți decedați”

Medicul compară situația din România cu cea din Italia și consideră că este necesar să se ia măsuri, pentru a reduce transmiterea virusului.

„Altfel, vom vedea imaginile pe care le-a avut Italia anul trecut, când oamenii mureau în față spitalelor în ambulanțe și acele camioane care transportau trupurile neînsuflețite noaptea. Avem aproape 600 de persoane decedate într-o zi și să ne amintim că Italia avea în cea mai neagră perioada a evoluției undeva la 800, 900 pacienți decedați”, a subliniat medicul de la Terapie Intensivă.

”Sistemul de Terapie Intensivă va fi supra-aglolmerat”

Doctorul Radu Țincu declară că va fi din ce în ce mai aglomerat, iar pacienții vor primi mai târziu servicii medicale.

„Vom ajunge să depășim 2.000 de pacienți internați în secțiile de Terapie Intensivă. Ceea ce este îngrijorător este că va crește mortalitatea. Cu cât sistemul sistemul de Terapie Intensivă va fi supra-aglolmerat cu atât paciențîi vor primi mai târziu servicii medicale, iar cei pe care ii vedeți transportați în alte țări, vedem că transportul nu este lipsit de riscuri, unii dintre pacienți nu vor putea suporta orele de transport aerian”, a adăugat doctorul.