Grupul german Dräexlmaier, care deţine cinci fabrici de componente auto în România, nu intenţionează deocamdată să închidă uzine, deşi producţia a scăzut cu mai mult de o treime în primul trimestru al acestui an, au declarat surse din companie, citate de Mediafax.

„Nivelul producţiei din ianuarie, februarie şi martie a scăzut cu mai mult de o treime. (…) Analizăm situaţia cu atenţie şi acţionăm în ton cu schimbările economice, însă prezicerea viitorului în aceste condiţii economice mondiale ar fi ceva extrem de speculativ (…) Oricum, până când piaţa se reîntoarce la o situaţie clară trebuie să evităm tot felul de cheltuieli, pentru a putea traversa criza”, au spus sursele citate.

Oficialii grupului german au exclus însă, deocamdată, închiderea de fabrici.

„Fabricile noastre contracarează scăderea comenzilor prin reducerea numărului de zile lucrătoare”, au spus reprezentanţii Dräexlmaier.

Grupul are în prezent circa 14.000 de angajaţi în România, cu 25% mai puţini faţă de acum un an, când în cele cinci uzine de pe plan local lucrau 18.700 de oameni.

Cele mai recente disponibilizări au vizat, în luna martie, uzina din Hunedoara, de la care au fost concediaţi 150 de angajaţi.

Sursa: MEDIAFAX