Acestea sunt mesajele transmise marţi de preşedintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, care a avut o reuniune cu uşile închise în legislativul de la Madrid, pe durata căreia a explicat măsurile luate de instituţie în faţa crizei.

Mario Draghi a spus că acestea au fost mesajele transmise deputaţilor spanioli. El s-a referit mai ales la faptul că în economia spaniolă situaţia exporturilor este în creştere, că a dispărut aproape complet deficitul de cont curent, iar în general situaţia economică indică o mai mare competitivitate a ţării. Mario Draghi s-a referit şi la intervenţia financiară destinată băncilor spaniole cu probleme de recapitalizare, precizând că şi în acest sector, cel bancar, situaţia se îmbunătăţeşte.

‘Se văd deja rezultatele reformelor structurale’, a mai spus Draghi, nu fără să observe că tocmai efectele imediate ale acestora au costuri sociale. ‘Ne gândim la toţi cei care şi-au pierdut locurile de muncă, şi mai ales la cei mai tineri’, a adăugat preşedintele Băncii Centrale Europene.

Sursa: Agerpres