Ultima dispută, care, în ceea ce priveşte PSD Cluj, ar fi „umplut paharul”, s-a petrecut luni, în şedinţa grupului parlamentar PSD, când „deputatul mitralieră”, Cătălin Rădulescu, a avut un schimb dur de replici Mihai Tudose și Marcel Ciolacu, iar Nasra i-ar fi luat partea fostului premier, au declarat sursele ZIUA de Cluj.

Totul a pornit de la propunerea lui Rădulescu, făcută în ședința grupului parlamentar PSD din Camera Deputaților, de sancționare a Gabrielei Firea pentru pentru criticile formulate de primarul capitalei la adresa conducerii partidului. Contactat de ZIUA de Cluj, Horia Nasra a refuzat să comenteze subiectul, rezumându-se să declare doar că „orice discuţie politică legată de PSD o am doar în Comitetul Executiv”.

„Defectarea” PSD Cluj este o veste extrem de proastă pentru Liviu Dragnea, dată fiind influența pe care Clujul o are la București și în zona Transilvaniei, atât în politică, cât şi în mediul de business, dar și prin faptul că această schimbare de optică deschide calea filialelor care până acum stăteau în expectativă de a se alătura unei viitoare „coaliţii anti-Dragnea”.

Numărul organizațiilor județene care nu îl mai susțin pe Liviu Dragnea a ajuns, astfel, la 16. Alături de Cluj, cel mai nou sosit în clubul anti-Dragnea, se mai află Timiș, Caraș Severin, trei organizații de sector din Capitală, Ilfov, Vrancea, Dâmboviţa, Olt, Argeș, Buzău, Vaslui, Constanța, Giurgiu și Brăila, scrie Ziua de Cluj.

Liderii filialelor din Bistriţa, Mureş și Sălaj se află în expectativă, dar ar putea fi convinși de cei de la Cluj să se alăture „opoziției” din PSD. De asemenea, în tabăra nehotărâților mai sunt pesediștii din Hunedoara, Iași, Prahova.

Nucleul dur al susţinătorilor lui Dragnea rămâne în judeţele Teleorman, Satu Mare, Maramureș, Brașov, Sibiu, Alba, Harghita, Covasna, Arad, Ialomiţa, Galaţi, Vâlcea, Gorj, Dolj, Bacău, Botoșani, Neamţ și în trei organizaţii de sector din Bucureşti.