Cererea de eliberare condiţionată a fostului lider PSD a ajuns, marți, la Tribunalul Bucureşti, după ce aceasta a fost amânată până în prezent de mai multe ori.

La procesul de marți,  judecătorul Tribunalului Bucureşti a propus mutarea cererii la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). Motivul invocat de acesta este că nu este de competenţa Tribunalului să judece cererea lui Dragnea.

Avocaţii lui Liviu Dragnea însă, vin cu alte explicații. Aceștia susțțin că potrivit legii, instanţa de executare este Tribunalul, motiv pentru care competenţa aparţine Tribunalului.

Ce spune Dragnea despre mutarea dosarului

Fostul lider al PSD nu este mulțumit de decizia judecătorului cu privire la mutarea dosarului în care este implicat.

„Nu am pregătire juridică, după o cerere de abţinere aprobată, alta respinsă şi o recuzare respinsă, Tribunalul vrea să mute dosarul şi în ritmul ăsta ajung să îmi termin dosarul”, a declarat Dragnea în faţa instanţei.

La proces, unul dintre avocaţii lui Dragnea a cerut judecătorului să atragă atenţia procurorului DNA prezent în sală.

„Mestecă gumă procurorul DNA şi este deranjant. O mestecă ostentativ cât vorbesc eu. Vă rog frumos, doamna preşedinte!”, a explicat avocatul.

 

E oficial, dosarul a fost mutat

În urma procesului de marți, Tribunalul București a stabilit că nu are competența materială de a judeca cererea de contestație a fostului lider PSD.

După dezbateri, judecătoarea Manuela Orzață a stabilit definitv că nu este competentă să judece cererea lui Dragnea și a dispus declinarea dosarului la instanța supremă.

După primirea dosarului declinat de la Tribunalul București, judecătorii ICCJ nu pot constata decât existența autorității de lucru judecat, au declarat surse judiciare pentru stiripesurse.ro.

Astfel sursele citate susțin că cel mai probabil această actuală contestație la executare nu se va mai judeca.