UPDATE:
ICCJ a suspendat ședința timp de jumătate de oră. Motivul: discutarea cererii făcute de avocații lui Dragnea privind recuzarea unuia dintre judecători. Este vorba de Simona Enceanu al cărei soț ar fi susținător PSD. Acest lucru este susținut de presă care a observat că soțul în cauză ”e fan înfocat PSD pe Facebook”. ”Am găsit articole legate de soțul doamnei Enceanu in sensul că dânsul ar fi susținător al PSD. Considerăm că este afectată imparțialitatea doamne judecător și considerăm că nu mai poate face parte din complet.”, au susținut avocații lui Dragnea, dând exemplu titlurile mai multor articole pentru a își susține cererea. Cei cinci magistrați care îl judecă pe Liviu Dragnea sunt: Luciana Mera, Tatian Rog, Simona Daniela Encean, Alexandra Iuliana Rus şi Rodica Aida Popa.
Ora 11.30: Instanța a suspendat ședința timp de jumătate de oră pentru a decide dacă acceptă recuzarea unui dintre judecători, cerută de avocații lui Dragnea. Motivul? În presă a apărut un articol potrivit căruia soțul unei judecătoare e susținător PSD, potrivit Realitatea TV. E vorba despre soțul judecătoarei Simona Encean, despre care Newsweek a scris că ”e fan înfocat PSD pe Facebook”
La ÎCCJ a avut loc, luni, un nou termen în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Copilului Teleorman. Liviu Dragnea a avut emoții mari din cauza deciziei care îl vizează în mod direct și care ar putea să nu-i fie una favorabilă.
Încă de la primele ore ale dimineții, la sediul instituției și-au făcut simțită prezența atât protestatari anti-Dragnea cât și susținători ai liderului PSD. Jandarmii i-au scos imediat pe demonstranți din curtea instituției și le-au cerut să stea peste drum de sediul ICCJ.
Protestatarii #Rezist au spus că au notificat autoritățile că doresc să protesteze în fața ICCJ, dar jandarmii le-au explicat că notificarea nu este legală. Pentru a evita escaladarea conflictelor, jandarmii au vrut să instaleze garduri de protecție. Măsura i-a revoltat însă pe cei care demonstrau, motiv pentru care forțele de ordine le-au înlăturat.
Prezența lui Liviu Dragnea a încins și mai tare spiritele. Jandarmii au făcut în jurul lui scut pentru a-l proteja de furia demonstranților. Liderul PSD nu a oferit niciun fel de declarații la instrarea în sediu.
Preşedintele PSD, a fost citat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a fi audiat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu.
Avocaţii lui Dragnea au anunţat că vor ridica în faţa judecătorilor o excepţie privind nelegala constituire a completului de trei magistraţi care l-a condamnat pe liderul PSD. În opinia avocaţilor, completul trebuia să fie specializat în fapte de corupţie.
De altfel, pe 19 aprilie, CCR ar trebui să ia în discuție cererea lui Florin Iordache privind constatarea ca nelegală a constituirii completurilor de 3 judecători de la ÎCCJ, inclusiv a celui care l-a condamnat pe Dragnea în primă instanță.