‘O susţin în continuare (n.r. varianta privind angajarea răspunderii Guvernului), pentru că mi se pare un proiect uriaş, poate primul proiect de ţară de la Revoluţie încoace. Eu cred că pentru un asemenea proiect Guvernul într-adevăr îşi poate angaja răspunderea în faţa Parlamentului, pentru că nu cred că proiectul de regionalizare merită să riscăm să-l dezbatem un an şi ceva de zile în Parlament în condiţiile în care important este să prindem această fereastră de oportunitate care poate este unică, 2013’, a spus Dragnea, într-o emisiune tv.

Pe 26 aprilie, vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că singura procedură posibilă pentru a putea adopta, până la finele anului 2013, legea regionalizării o reprezintă angajarea răspunderii Guvernului.
Vicepremierul Liviu Dragnea afirmă că banii gestionaţi la nivelul regiunilor vor fi împărţiţi judeţelor pentru dezvoltare pe două principii – al ‘solidarităţii’ şi pe unul care vizează un mecanism similar accesării fondurilor europene.

Dragnea a arătat că fondurile din bugetul de stat alocate regiunilor vor fi stabilite în continuare prin legea bugetului şi că structurile regionale vor distribui judeţelor fonduri pentru dezvoltare.

‘Jumătate din sumă să meargă către judeţe în funcţie de capacitatea financiară – adică ăsta este principiul solidarităţii – cei care au bani mai puţini să primească puţin mai mult, iar cealaltă jumătate să fie accesibilă prin depunerea de proiecte pe un sistem similar cu fondurile europene, dar nu cu atât de multă birocraţie’, a declarat el.

Vicepremierul a mai arătat că preşedinţii de consilii judeţene vor avea aceleaşi competenţe după realizarea regionalizării.

El a indicat şi că va fi înfiinţată instituţia prefectului regional, care va fi în subordinea Guvernului, şi că în cazul judeţelor vor rămâne subprefecţi.
Sursa: Agerpres