Drăgoi a declarat că raportul care a însoţit proiectul de buget pe 2012 prevedea că în cazul în care condiţiile macroeconomice vor permite, salariile vor creşte.
"Se putea şi voiam să o facem. Urma să dăm o Hotărâre imediat după negocierile cu FMI prin care din iunie să mărim salariile", a spus Drăgoi despre reîntregirea salariilor.
În luna iunie, conform legii, trebuie să fie o rectificare bugetară, iar pentru ca salariile să revină la valorile iniţiale, sunt necesari 1,5 miliarde de lei, susţine Drăgoi. El a explicat că acești bani pot fi obținuți din economiile făcute prin plecările pe cale naturală din sistemul bugetar (de 600 de milioane de lei) și din veniturile colectate la bugetul de stat. "Când bugetul a fost agreat, creşterea estimată pentru 2011 era de 2%, pentru ca apoi să se dovedească o creştere de 2,5%. Această diferenţă a creat premisele macroeconomice pentru ca veniturile colectate pe primele patru luni să fie mai mari decât estimările din buget. Din aceste venituri pot fi majorate salariile. Nu ne împrumutăm", a explicat fostul ministru de Finanţe.
Ponta a anunţat joi că Florin Georgescu, ministrul propus pentru Finanţe, a constatat, după ce a analizat situaţia actuală, că nici Guvernul Boc, nici Guvernul Ungureanu nu au prevăzut bani pentru reîntregirea salariilor.
"Acum, când Florin Georgescu a început să se uite pe hârtii, pe buget, rezultă foarte clar că Boc şi Ungureanu au prevazut bani pentru salarii la vorbe, niciodată la cifre. Nu există în acest moment în niciun capitol bugetar aceşti bani. Bineînţeles că trebuie găsiţi, avem de unde tăia, se vor supăra nişte baroni pedelişti, niste preşedinti de la UNPR, dar sunt locuri unde cheltuielile nu sunt necesare", a  declarat premierul desemnat Victor Ponta, menţionând că situația este ”mult mai rea” decât cea anunțată de predecesorii săi.