„Eu chiar îmi doresc ca proiectul să aibă succes şi chiar cred că nu o să aibă succes. O să vă spun de ce se întâmplă lucrurile acestea în opinia mea….Aş vrea să vă spun că după statistici fie 8, fie 9 start-upuri din 10 eşuează după primii doi ani. Acesta ca să ne fie clar de la ce pornim aici şi nu ştiu în ce măsură statul ar trebui să îşi bage foarte mult nasul în zona respectivă, dar mă rog. Doi, nu toţi oamenii sunt făcuţi să fie antreprenori şi hai să nu îi împingem în zone în care ei nu au ce căuta. Să fim foarte clar înţeleşi”, a spus Dragoş Anastasiu, potrivit sursei citate.
În cadrul aceluiași eveniment, el a mai afirmat că numărul antreprenorilor este redus la nivel european, iar cel din România este şi mai mic. Totodată, Dragoş Anastasiu a făcut referire la experienţa acumulată în cadrul unei emisiuni despre antreprenori.
„La ce ne uitam noi şi ne uităm atunci când investim şi ne gândim la start-upuri. În primul rând la om. Omul respectiv. Noi investim în oameni, nu investim în business planuri şi nici în punctaje. 20 de puncte, 40 de puncte, 60 de puncte. Dacă nu simţi omul nu ai făcut nimic. Acesta este prima chestiune. A doua, eşecul, că vorbeaţi de eşec. Eşecul este o chestiune pe care noi în România o luăm negativ. Dar atenţie. Nu trebuie să împingem oamenii către eşec. Ori eşecul este direct proporţional cu suma neinvestită. Sau invers. Dacă oamenii nu bagă niciun ban în businessuri şansa de eşec este mult mai mare decât dacă bagă nişte bani”, a completat Anastasiu.
Conform spuselor sale, în cazul în care se vor realiza programe care vor oferi bani „moca”, acestea nu vor funcţiona. De asemenea, acesta crede că în România nu există cultură antreprenorială, iar lecţiile de specialitate din şcoli sunt predate de profesori care au alte specializări, precum muzică sau sport, mai scrie Agerpres.