Dragu (MFP): Actualii investitori străini, inclusiv Daimler, ar putea să-şi extindă investiţiile în România

Actualii investitori străini, inclusiv Daimler, ar putea să-şi extindă investiţiile în România, în prezent având loc discuţii în acest sens, a declarat, joi, la Europa FM, ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu.

'Există multe poveşti de succes în România, există investitori interesaţi. În toate discuţiile pe care le-am avut la conferinţele internaţionale au fost investitori interesaţi de România. Avem de poveşti de succes cu Daimler, investitori în România. (…) Ei au o investiţie în România care a beneficiat şi de schema de ajutor de stat de la Ministerul Finanţelor Publice şi au creat locuri de muncă. Există această posibilitate ca actualii investitori, inclusiv Daimler, să îşi extindă investiţiile în România. În acest moment discutăm', a spus Daimler. 

Ea a reamintit că Departamentul pentru atragerea investitorilor se află acum în subordinea Ministerului Economiei. 

Costin Borc, ministrul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, a anunţat, miercuri, că partea de investiţii din Departamentul pentru Investiţii Străine şi Parteneriat Public-Privat va reveni la Ministerul Economiei sub denumirea de Investromania şi va fi condusă de secretarul de stat Manuel Costescu. 

"Preluăm astăzi în cadrul Ministerului Economiei Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri partea de investiţii străine din Departamentul pentru Investiţii Străine şi Parteneriat Public-Privat, iar partea de parteneriat public privat merge la Ministerul Finanţelor Publice. Astăzi se încheie epopeea acestui departament care a avut la un moment dat şi mari proiecte de infrastructură. Proiectele de infrastructură sunt de ceva vreme la Ministerul Transporturilor", a spus Costin Borc.

Potrivit acestuia, în 30 de zile va fi pregătită o hotărâre de guvern care va prezenta o nouă organigramă a ministerului şi departamentului. 

"Odată cu aceasta se va face şi restructurarea reţelei externe şi vom avea avea o reţea de consilieri economici externi în 33 de capitale. Vor fi 40 de posturi. Prin consilieri economici înţelegem acele posturi economice în legătură cu ceea ce în programul de guvernare şi planul de acţiune al Ministerului Afacerilor Externe se spunea despre dimensiunea economică a diplomaţiei româneşti", a precizat Costin Borc. 

Ministrul Economiei a afirmat că vor fi 40 de consilieri economici în ambasade şi vor fi în Departamentul Investiţii Străine şi Comerţ Exterior un număr cel puţin egal cu aceştia. 

AGERPRES