Doi nepalezi au fost răniți la Crevedia

Un muncitor nepalez, rănit în timpul primei explozii de la Crevedia, are arsuri mari pe corp și este în stare de șoc. Acesta a plătit 4.300 de euro pentru a munci în România.

Pe data de 27 august, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a trimis un document oficial către ambasada Nepalului din Berlin prin care înștiințează că doi cetățeni nepalezi ar fi fost răniți în timpul primei explozii de la Crevedia, potrivit Libertatea.

Cei doi nepalezi, în vârstă de 34, respectiv 41 de ani, sunt tratați la Terapie Intensivă. Unul dintre aceștia are arsuri pe aproximativ 30-40% din suprafața corpului și a fost transferat în străinătate. Celălalt are arsuri pe 90% din corp și a rămas la Terapie Intensivă, având mici șanse de supraviețuire.

La stația GPL lucrau patru nepalezi, fiind angajați ai firmei Flagas SRL, însă figurau că lucrau la alte puncte de lucru, potrivit procurorului general Alex Florența. Doi dintre aceștia sunt în afara oricărui pericol.

Explozie Crevedia
SURSA FOTO: Inquam Photos, Octav Ganea

Bărbatul de 34 de ani venise în România anul acesta

Muncitorul de 34 de ani a venit să lucreze în România în luna martie a acestui an. Rudele sale au aflat de pe Facebook că a fost rănit în timpul primei explozii de la Crevedia. Soția sa nu a fost contactată de autorități cu privire la starea lui până luni dimineață, pe 28 august.

„Mă simt atât de rău și nu mă pot opri din plâns”, a declarat aceasta.

Femeia a vorbit pentru ultima dată cu soțul ei înainte de accident.

„Vă rog să ne spuneți cum se simte”, a spus ea.

Bărbatul urma să lucreze timp de doi ani în România, pe un salariu de 550 de dolari, 8 ore pe zi, 6 zile pe săptămână, potrivit avizului de muncă. Acesta a plătit 4.300 de euro pentru locul de muncă, cu bani împrumutați de la bancă.

Situația actuală de la Crevedia

Raed Arafat a făcut luni seara declarații cu privire la situația actuală de la la Crevedia. El a precizat că la locul incidentului încă sunt cisterne care au scurgeri. Acestea sunt monitorizate de pompieri până la epuizarea gazului.

Potrivit șefului DSU, GPL-ul încă se scurge din cisterne. Acesta a informat pe scurt cu privire la modul de acțiune al pompierilor. Procesul de scurgere este în acest moment supravegheat de pompieri.

Potrivit lui Arafat, deși riscul este minim, sunt posibile evacuări în cazul agravării situației.

„Riscul este minim. Pompierii, dacă simt orice, vor duce la aplicarea unor măsuri de evacuare și de limitare la o distanță mai mare”, a precizat Arafat.

„La Crevedia încă sunt cisterne care au scurgeri foarte mici. Scurgerile mici sunt controlate de pompieri până la epuizarea lor. Este foarte dificil să intervii asupra lor. Este riscant. Atunci trebuie să se scurgă și să se finalizeze situația”, a precizat șeful DSU pentru Digi24.