Drona românească, o realitate. Ștefan Radu Oprea a subliniat că autoritățile române sunt suficient de „încăpățânate” încât să realizeze acest lucru.

Potrivit informațiilor oferite de ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, o filială a ROMARM lucrează împreună cu o companie americană.

Ministrul promite că drona românească va deveni o realitate

Ștefan Radu Oprea spune că a fost semnat deja un protocol. Este vorba despre un memorandum de înțelegere la BSDA (Black Sea Defense and Aerospace), cel mai mare târg din România dedicat industriei de apărare.

În momentul de față, lucrează pentru a avea asamblată prima dronă românească cu specificațiile tehnice de la compania americană.

„Suntem suficient de încăpățânați să reușim acest lucru și nu numai eu, colegii de Guvern și, în primul rând, premierul Marcel ciolacu, pentru a reuși să producem în România lucrurile de care avem nevoie.

Deja în acest moment o companie, o filială a ROMARM, lucrează împreună cu o companie americană, au semnat protocolul, un memorandum de înțelegere la BSDA, cel mai mare târg al nostru pe industria de apărare.

Acum lucrează împreună pentru a avea asamblată prima dronă românească cu specificațiile tehnice de la compania americană. Procesul este de a asimila în România toate componentele”, a declarat Ștefan Radu Oprea la Digi24.

Ştefan Radu Oprea
SURSA FOTO: Facebook, Ştefan Radu Oprea

A fost semnat un alt memorandum de înțelegere semnat într-o companie americană cu reputație foarte mare

Ministrul a dezvăluit și că săptămâna trecută a fost semnat un alt memorandum de înțelegere. Documentul a fost semnat într-o „companie americană cu reputație foarte mare”, spune Ștefan Radu Oprea.

Autoritățile se află într-un grup de lucru împreună cu Ministerul Cercetării pentru a avea o dronă românească completă în sensul de a porni de la cercetare – dezvoltare, produs, până la planuri de industrializare și producție, potrivit ministrului.

El a încheiat prin a subliniat că procesul este aproape de momentul în care va fi semnat protocolul între Ministerul Economiei, Ministerul Cercetării și companiile cu capital privat și institutele de cercetare din România

„Mai mult decât atât, săptămâna trecută cred, a fost un alt memorandum de înțelegere semnat într-o companie americană cu reputație foarte mare și ROMARM pentru a putea să venim cu drone.

Suntem într-un grup de lucru împreună cu Ministerul Cercetării pentru a avea o dronă românească completă în sensul de a porni de la cercetare – dezvoltare, produs, până la planuri de industrializare și producție.

Ne apropiem foarte mult de semnarea protocolului între Ministerul Economiei, Ministerul Cercetării și companiile cu capital privat și institutele de cercetare din România”, a conchis ministrul.