CNAIR lansează la licitație proiectul de construcție a Drumului Expres care va asigura legătura dintre Satu Mare și frontiera româno-ungară. El este în valoare de peste 738 de milioane de lei, fără TVA.
Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a făcut vineri un anunț important la lansarea licitației pentru construcția Drumului Expres. Acest drum va asigura conexiunea dintre Satu Mare și frontiera româno-ungară, proiect evaluat la peste 738 de milioane de lei, fără TVA.
„Până la data de 14 februarie 2024, este stabilită limita pentru depunerea ofertelor pentru construcția Drumului Expres care va asigura legătura între Satu Mare (VO Satu Mare) și Oar (frontiera româno-ungară)!
Anunțul de participare la licitație va fi disponibil după publicarea în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene”, a declarat Cristian Pistol.
Drum expres de peste 700 milioane de lei – „Someș Expres”
Acesta a precizat că valoarea estimată a contractului este de 738,22 milioane de lei (fără TVA). Finanțarea provine din Programul Transport (#PT).
Drumul Expres, denumit „Someș Expres”, va avea o lungime de aproximativ 11 km (cu două benzi pe sens) și va include construcția a două noduri rutiere, două parcări (câte una pe fiecare parte) și un Centru de Întreținere și Control. Durata estimată de execuție a lucrărilor este de 24 de luni.
Se circulă și pe Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova-Pitești
Amintim că la sfârșitul anului trecut, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat deschiderea circulației pe Tronsonul 3. A fost vorba de Drumul Expres Craiova-Pitești.
Cei 31,75 km ai Tronsonului 3, denumit Valea Mare – Colonești, au fost inaugurați cu șase luni mai devreme decât termenul stabilit. Notabil, această porțiune a drumului a fost construită de același constructor român care a finalizat Tronsonul 2.
Proiecte în derulare ale CNAIR în toată România
Sorin Grindeanu a indicat atunci că, menținându-se ritmul actual de construcție, se preconizează ca în 2024 să fie posibilă circulația pe întreaga lungime de 121 km a drumului expres, cu condiția finalizării lucrărilor la Tronsoanele 1 și 2.
Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNAIR), a confirmat, pe 23 decembrie, că circulația pe o porțiune de 71,6 km a drumului expres, între Robânești și Valea Mare, va deveni posibilă în aceeași zi.