Sorin Grindeanu, mulțumit de constructorul Drumului expres Galaţi-Brăila
Sorin Grindeanu a făcut miercuri declarații cu privire la evoluția proiectului Drumului expres Galaţi-Brăila (10,76 km).
Ministrul Transporturilor s-a declarat foarte mulțumit de constructorul care s-a ocupat de lucrări. El a adăugat că acesta este eficient și că va respecta termenul limită stabilit pentru proiect: jumătatea anului 2024.
În acest context, ministrul a explicat că lucrarea nu a fost una simplă, dat fiind că au existat 900 de piloni.
„Toată această lucrare nu a fost una simplă, au fost aproximativ 900 de piloni pentru această traversare a Siretului, au mai rămas de forat aproximativ sub 10 piloni, ceea ce înseamnă că, în această săptămână, probabil, vor finaliza. Termenul de finalizare la acest obiectiv, Drumul expres Galaţi-Brăila, va fi jumătatea anului viitor”, a precizat ministrul.
El a adăugat că scopul Drumului expres este fluidizarea traficului dinspre Galați.
„Este un termen cât se poate de realist şi care va asigura o fluidizare mai bună dinspre Galaţi, spre ceea ce înseamnă Brăila şi nu numai, făcând legătura cu Podul de la Brăila, spre Tulcea, spre Constanţa.
E un drum important, un constructor foarte bun, care se va ţine de grafic şi care va respecta ca, până la jumătatea anului viitor, să fie finalizată această lucrare”, a declarat Grindeanu, care a mers astăzi la Brăila.
Ministrul a oferit completări pe Facebook
Sorin Grindeanu a oferit și un update în ceea ce privește evoluția lucrărilor până în acest moment. Potrivit lui, Drumul expres Galaţi-Brăila se apropie de finalizare.
El a lăudat buna mobilizare a cosntructorului român. Proiectul include și „Podul peste Siret, al doilea cel mai mare pod hobanat din România după cel de la Agigea”.
Grindeanu anunță o „mobilizare bună a constructorului român pe şantierul Drumului expres Brăila-Galaţi (10,76 km)! Lucrările, începute în ianuarie 2022, au ajuns la un stadiu fizic de 78% şi au termen de finalizare mai 2024.
Pe traseul acestui drum expres se construieşte inclusiv Podul peste Siret, al doilea cel mai mare pod hobanat din România după cel de la Agigea (pe ruta Constanţa-Mangalia)”, a transmis ministrul.
„Podul hobanat va avea o lungime totală de 307 metri cu o deschidere centrală de 130 de metri”, a scris Grindeanu pe pagina sa de Facebook.