Ierusalimul românesc
Mănăstirea Putna este miracolul credinței pe Pământ. Putna este un lăcaș monahal ortodox, unul din cele mai importante centre culturale, religioase și artistice românești. A fost supranumită „Ierusalimul Neamului Românesc” de către Mihai Eminescu, în 1871. Mănăstirea se află la numai 33 km nord-vest de orașul Rădăuți, în județul Suceava.
Cetatea de Scaun a Sucevei
Cetatea de Scaun a Sucevei este o cetate medievală localizată pe un pinten terminal al unui platou aflat la o înălțime de 70 m față de lunca Sucevei. Construită la sfârşitul secolului al XIV-lea, a fost principala reședință a domnilor Moldovei timp de aproape 200 de ani. Cetatea oferă multe surprize vizitorilor: seara se pornește iluminatul nocturn, iar vizitatorii sunt invitați să participe la un spectacol de lumini și sunete unic în România.
Mănăstirea Voroneț
Mănăstirea Voroneț, supranumită „Capela Sixtină a Estului”, este un complex monahal medieval construit în satul Voroneț, la 36 km de municipiul Suceava și la numai 4 km de centrul orașului Gura Humorului. La Mânăstirea Voroneț se găsesc două dintre cele mai vechi manuscrise românești – Codicele Vorornețean și Psaltirea Voronețeană. Deși aici se găsesc câteva pensiuni cochete, în cazul în care nu veți poposi peste noapte, vă atragem atenția că, pentru o gustare și o realimentare cu benzină sau motorină, cea mai apropiată stație Rompetrol se află în Câmpulung Moldovenesc, locul unde și noi am alimentat. Personalul este amabil și îndatoritor, servirea este rapidă, iar prețurile unei gustări ”pe fugă” sunt mai mult decât corecte. Poți beneficia și de promoții sau reduceri cu ajutorul aplicației Rompetrol.
Satul Ciocănești
Satul Ciocănești este unul dintre cele mai frumoase din România. Ciocănești este un adevarat muzeu în aer liber, datorită caselor cu pereții pictați cu motive tradiționale specifice Bucovinei. Satul află la 26 de kilometri de Vatra Dornei și la 35 de kilometri de Câmpulung Moldovenesc. Aici trebuie neaparat vizitat muzeul ouălor încondeiate.
Vatra Dornei
Supranumită și „Perla Bucovinei”, Vatra Dornei este situată la o altitudine de 802m în Depresiunea Dornelor. Este înconjurată de o serie de munți joși și mijlocii, iar un aspect deosebit de important este dat de prezența izvoarelor minerale.
Muzeul Satului Bucovinean
Muzeul Satului Bucovinean este un muzeu în aer liber din municipiul Suceava înființat în anii ’70 și în prezent dispune de un număr de peste 30 de obiective: case tradiționale din lemn, anexe gospodărești, instalații tehnice populare, ateliere meșteșugărești, construcții comunitare ș.a.m.d.
Mănăstirea Dragomirna
Mănăstirea Dragomirna este un complex mănăstiresc fortificat, construit în perioada 1602-1609 în satul Mitocu Dragomirnei, situată în apropierea pădurii Dragomirna, la o distanță de 12 km de orașul Suceava. Și în acest caz, dat fiind că aveam o zi lungă în față, am alimentat la stația Rompetrol de pe strada 1 Decembrie din Suceva, care este deschisă non-stop. Tot de aici, am luat câteva produse de patiserie, să avem pentru drum.
Comuna Pojorâta
Comuna Pojorâta este una din cele mai noi stațiuni turistice de interes local din România și este situată pe cursul superior al râului Moldova, la o distanță de 8 kilometri de Câmpulung Moldovenesc și la 68 kilometri de Suceava. Rețineți: peisajele sunt fabuoase și ar fi păcat să nu va opriți aici măcar pentru o noapte.
Mina de sare Cacica
Salina Cacica este o exploatare minieră și reprezintă un obiectiv turistic deosebit prin vechime, simplitate şi spaţii generoase. Galeriile sunt săpate manual, având profil dreptunghiular, nesusținute și nearmate, cu o lățime minimă de circa 1 m. Intrarea în mină se face pe 192 de trepte vechi de brad aflate de la începutul exploatării. Și aici trbuie să aveți grijă cu alimentatul autovehiculului. Noi vă recomandăm stația Rompetrol din Solca.
Mocanița Huțulca
Dacă ajungeți în Bucovina, nu trebuie să ratați o călătorie inedită cu Mocănița de la Moldovița – Huțulca. Vechiul trenuleț cu abur te poartă într-o incursiune în trecut, prin satele cu case pitoresti, inșirate de-a lungul râului Moldovița.