Tronsonul 4 al DEx 12 ar putea fi finalizat înainte de termen

Porțiunea 4 a Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx 12) ar putea fi gata mai devreme decât era planificat, conform ultimelor informații despre progresul lucrărilor. Firma de construcții românească, care s-a ocupat și de porțiunile 2 și 3, este în faza în care toarnă asfaltul pe această ultimă parte a drumului. În lunile următoare vor fi finalizate lucrările de montare a parapetelor și a sistemelor de drenaj pentru apă.

Porțiunea 4 a Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12) progresează bine, lucrările fiind realizate în proporție de 75%. Firma de construcții românească (UMB) lucrează eficient pe cei 31,82 km ai acestui tronson, unde se ocupă de așezarea ultimului strat de asfalt, montarea parapetelor, instalarea rosturilor de dilatație la poduri și realizarea sistemelor de scurgere a apelor.

După ce vor fi terminate cele două tronsoane aflate acum în lucru, va fi posibil să se circule pe drum rapid de la Craiova la București, pe o distanță de aproximativ 230 de km.

„Tronsonul 4 al DEx12 (Craiova -Pitești) avansează într-un ritm bun. Stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la 75%. Constructorul român (UMB) este bine mobilizat pe cei 31,82 km ai acestui tronson la care execută acum următoarele lucrări: așternere a stratului de uzură (asfalt), montare parapet, montare rosturi poduri, execuție a sistemelor de scurgere a apelor.

După finalizarea ambelor tronsoane ale DEx12 aflate în lucru anul acesta, se va putea circula pe întreaga distanța Craiova – București pe drum de mare viteză (aproximativ 230 de km)”, a transmis, miercuri, Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin intermediul rețelelor sociale.

Drumul Expres Craiova – Pitești va avea 121 km, cu câte două benzi pe sens

Constructorul tronsonului 1 se apropie de finalizarea lucrărilor. Prin urmare, Drumul Expres Craiova – Pitești ar putea fi deschis traficului rutier în luna decembrie a acestui an. Secțiunea 4 are conexiune cu autostrada A 1 Pitești-București. Drumul Expres Craiova-Pitești este împărțit în 4 tronsoane.

Va avea o lungime 121 de kilometri, cu câte două benzi pe fiecare sens de deplasare. Au fost construite 10 noduri rutiere și 75 de poduri și pasaje. Totodată, noul drum este prevăzut cu patru parcări pe termen scurt și patru spații de serviciu. Vor exista inclusiv cu trei centre de întreținere și baze de deszăpezire, așa cum se arată în proiect.

Contractul pentru Drumul Expres a fost semnat de CNAIR în decembrie 2020. La ora actuală, DN65 (E574) face legătura între Craiova și Pitești, trecând prin județele Dolj, Olt și Argeș.