CGMB a aprobat proiectul privind drumul forestier din Pădurea Băneasa
Un proiect privind preluarea în administrare temporară a două tronsoane de drum forestier din Pădurea Băneasa, care să permită accesul în cartierul Greenfield, a fost aprobat vineri de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).
Prin actul normativ se solicită Guvernului transmiterea, pentru o perioadă de patru ani, a drumului D68-FE004 – 0,572 km, tronson cuprins între borna 38 şi borna 58, Pădurea Băneasa şi a drumului D-68-FE004, tronson cuprins între borna 58 şi borna 40, Pădurea Băneasa, din domeniul public al statului şi din administrarea Romsilva în domeniul public al Municipiului Bucureşti.
Conform proiectului, Municipalitatea intenţionează să întreţină şi reabiliteze aceste tronsoane de drum şi să asigure accesul riveranilor cartierului Greenfield la imobilele cuprinse între Aleea Teişani şi Drumul Pădurea Pustnicu.
După efectuarea procedurii de preluare, se interzice trecerea acestora din domeniul public în cel privat al Municipiului Bucureşti.
Proiectul nu a fost aprobat în prima şedinţă a CGMB
Anterior, proiectul privind drumul forestier pentru cartierul Greenfield nu a fost aprobat în prima şedinţă a Consiliul General al Capitalei de vineri. Introdus pe ordinea de zi suplimentară, proiectul a întrunit 33 de voturi (din partea USR, PNL şi PMP), insuficiente în vederea aprobării, având în vedere că era necesară o majoritate de două treimi.
Votul s-a desfăşurat în condiţiile în care vineri dimineaţă, în faţa sediului Primăriei Capitalei, a avut loc un protest al locuitorilor cartierului Greenfield. Reprezentanţii acestora au luat cuvântul şi în şedinţa CGMB şi au cerut autorităţii locale să rezolve problema accesului.
Aceștia au explicat nemulțumiți că petrec 40 de minute doar pentru a ieşi din cartier, la o coadă cu cel puţin 300 de maşini. De asemenea, ei au menţionat că se trezesc la ora 6.30 pentru a ajunge cu copiii la şcoală sau la grădiniţă.
PSD a depus un amendament prin care solicita Guvernului transmiterea celor două tronsoane în domeniul public al Municipiului Bucureşti pe o perioadă nelimitată, argumentând că preluarea temporară contravine legii. Propunerea PSD a întrunit 28 de voturi, insuficiente în vederea aprobării.