Japonezii de la Sony au lansat două noi aparate foto DLSR care completează seria de camere digitale SLR α (Alpha) şi care se adresează utilizatorilor începători.

Cele două modele, DSLR-A390 (α390) şi DSLR-A290 (α290) au o rezoluţie de 14,2 megapixeli, un ecran de 2,7 inch şi oferă timpi reduşi de răspuns. Ambele aparate sunt uşor de folosit chiar şi de cei care nu au mai avut ocazia să folosească un DSLR.

Aparatele dispun de funcţia de afişaj grafic intuitivă care simplifică înţelegerea relaţiei dintre timpul de expunere şi diafragmă, alături de efectele de expunere ale fotografiilor.

Ghidul de suport oferă explicaţii simple şi concise referitoare la funcţiile camerei, fiind însoţite de imagini ilustrative pentru a putea previzualiza modificările funcţiilor respective. Accesul rapid la modul de fotografiere, precum şi la cel de previzualizare este evidenţiat de pictograme sugestive.

Cele două camere α390 şi α290 sunt disponibile împreună cu un terminal mini-HDMI pentru conexiuni directe cu orice model de televizor HD Ready.  α390 şi α290 vor fi disponibile din vara acestui an.

SURSA: Sony