Fondurile de investiţii imobiliare nu îşi mai concentrează bugetele exclusiv pe anumite zone geografice, pentru a diminua riscul plasamentelor, motiv pentru care ţări precum România, Bulgaria sau Rusia încep să fie evitate, potrivit lui Cristian Ustinescu, directorul departamentului de capital markets din cadrul DTZ Echinox.

 

„România, Bulgaria şi Rusia sunt campionii riscului, în timp ce ţări precum Ungaria, Cehia sau Polonia sunt mai sigure în plasarea investiţiilor. Fondurile de investiţii încep să îşi dărâme barierele geografice şi îşi gândesc bugete internaţionale”, a declarat Cristian Ustinescu.

 

Acesta a mai spus că se întâmplă o mutare la nivelul ţărilor de provenienţă ale investitorilor imobiliari, în sensul în care fonduri tradiţionale din SUA, care au alocat circa 1.200 mld. dolari pieţelor europene, sunt înlocuinte de investitori noi.

„Acum investitorii vor să vadă profitul pe care îl  poate genera cash-ul  investit, nu îşi mai permit să  blocheze banii”, a menţionat reprezentantul DTZ Echinox.