Dubai World a refuzat să vândă active la preţuri reduse, pentru a-şi achita obligaţiile financiare, ceea ce a obligat guvernul emiratului Dubai să ceară un moratoriu de 6 luni pentru datoriile conglomeratului de stat, potrivit unor surse apropiate situaţiei, transmite Reuters.

„Grupul a refuzat în ultimele luni vânzarea unor investiţii bune sau a unor active imobiliare, la preţuri mici”, a declarat o sursă de la Dubai World, citată de publicaţia al-Ittihad.

Restructurarea companiei se va concentra pe proprietăţile imobiliare şi investiţiile străine, cele mai afectate de criza economică, a mai spus sursa.

Guvernul din Dubai a cerut, recent, un moratoriu de şase luni pentru datoriile scadente ale conglomeratului Dubai World şi subsidiarei de imobiliare Nakheel, aflate în dificultăţi financiare severe în urma crizei mondiale.

Blocarea plăţilor pe datoriile de 59 miliarde de dolari ale celor două companii din emirat a declanşat un val de panică pe pieţele financiare din întreaga lume, dar liderii mondiali şi-au exprimat încrederea în soliditatea redresării economice.

SURSA: Mediafax