SC Sonimpex Serv Com va fi premiat, pentru al doilea an consecutiv, de International Taste and Quality Institute din Bruxelles pentru magiunul de prune Topoloveni, compania fiind răsplătită, în acest an, şi pentru 'Dulceaţa de cireşe negre Topoloveana'.
"Sonimpex este singurul producător român răsplătit cu distincţia ‘Super Taste Award’ de celebrul institut european pentru două produse, respectiv pentru magiunul de prune Topoloveni şi pentru dulceaţa de cireşe negre Topoloveana. Pe data de 26 mai vom fi la Bruxelles pentru a ne ridica premiul", a declarat, vineri,, Bibiana Stanciulov, directorul general al societăţii.
Magiunul natural de prune Topoloveni a fost medaliat în 2010 de International Taste&Quality Institute din Bruxelles, în urma degustării în orb (n.r.nu se cunosc produsele), făcută de 60 de bucătari cu prestigiu din întreaga lume.
Magiunul natural de prune Topoloveni a convins că este un produs de calitate, atât nutriţional, cât şi din punct de vedere organoleptic, iar aceleaşi calităţi au fost recunoscute şi pentru dulceaţa de cireşe negre Topoloveana.
International Taste and Qality Institute (iTQi) este cea mai importantă organizaţie care promovează alimentele şi băuturile de calitate, având un juriu format din bucătari renumiţi din Europa şi din experţi somelieri.
‘Superior Taste Award’, medalie pe care a primit-o magiunul natural de prune Topoloveni, este o garanţie a superiorităţii produselor alimentare şi un puternic instrument de marketing pentru cei care sunt distinşi de prestigiosul institut. Firmele medaliate pot folosi beneficiile aduse de premiu pe o perioadă de trei ani.
Producătorul Magiunului de prune Topoloveni – SC Sonimpex Serv Com – organizează în acest weekend, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, un târg de produse tradiţionale dedicat sărbătorii Sfinţilor Constantin şi Elena, de unde poate fi cumpărat deja celebrul magiun cu 8 lei, un borcan de 350 de grame.
Bucureştenii sunt aşteptaţi la un festin cu bucate româneşti şi europene alese special pentru aceste zile, din meniul unui aperitiv putând degusta brânzeturi din lapte de vacă, oaie sau capră, simple sau cu cimbru sau bucuioc, zacuşti cu ciuperci, caşcaval şi caşcavele, precum şi mezeluri ardeleneşti şi moldoveneşti făcute după reţete autentice sau măsline olandeze.
Producătorul magiunului de prune Topoloveni – SC Sonimpex Serv Com SRL – estimează pentru 2011 dublarea cifrei de afaceri faţă de anul trecut, până la aproximativ două milioane de euro, cifră susţinută din creşterea producţiei pe celelalte sortimente de dulceţuri.
Magiunul natural de prune Topoloveni este produs de compania SC Sonimpex Serv Com SRL, după o reţetă păstrată din 1914. Produsul a primit titlul de Furnizor al Casei Majestăţii Regale a României, Comisia Europeană acordând t ‘Magiunului de prune Topoloveni’, în data de 8 aprilie 2011, prima certificare de Indicaţie Geografică Protejata pentru un produs tradiţional românesc.
SURSA: Agerpres