Cristina Socea a pornit afacerea cu dulcețuri în 2011, ajutată de soțul său, de mama sa, dar și de soacră. Banii pentru făbricuță și restul investiției, circa 50.000 de euro, au venit dintr-o afacere cu tâmplărie PVC a familiei, dar primele reușite cu dulceața i-au făcut să își dea seama că vor avea succes cu produsele tradiționale.
”Totul a progresat foarte repede. Am început cu dulceața de căpșuni, de vișine, de cireșe amare, de nuci verzi, cu zacuscă de vinete, cu gogoșari cu conopidă și pastă de roșii. Spre uimirea noastră, am obținut foarte ușor toate autorizațiile, deoarece ne-am conformat în toatalitate cerințelor autorităților”, a declarat fondatoarea brandului Dulcețuri Tradiționale Cristina.
Cristina Socea, 36 de ani, o antreprenoare din comuna Rediu, judeţul Neamţ, s-a întors în România după ce a lucrat timp de cinci ani în străinătate, iar după ce şi-a încercat norocul în comerţ şi agricultură, în anul 2011 a pus bazele unei mici fabrici de dulceţuri.
În prezent magazinul online Dulceţuri Tradiţionale Cristina, operat de firma Allplast Geninvest, vinde dulceţuri, zacuscă, siropuri, dar şi murături sub brandul Bunătăţi de Casă Cristina. „Noi suntem nişte gurmanzi, ne plac mâncărurile sănătoase şi dacă tot stăm la ţară, la circa 20 de kilometri de Piaţa-Neamţ, ne-am gândit să producem ceva“, povesteşte antreprenoarea, care este ajutată să dezvolte această afacere de către familia ei.
Ingredientele vin din producţia proprie, cât şi de la localnici. Totodată, antreprenoarea şi-a făcut propria livadă de pomi fructiferi, care în următorii ani va asigura necesarul de fructe pentru dulceţuri.
„Zilnic facem cam 200-300 de borcane de dulceaţă. Producem totul manual, de la scosul sâmburilor de la fructe până la umplutul borcanelor. Vara dacă stăm de dimineaţa până seara reuşim să facem 300 de borcane, muncim foarte mult.“ Produsele Bunătăţi de Casă Cristina au fost comercializate iniţial în zece hipermarketuri Auchan, însă parteneriatul a încetat.