Dumitru Comănescu, recunoscut oficial de Guinness World Records drept “Cel mai vârstnic bărbat al planetei”

Seniorul bucureştean Dumitru Comănescu a primit confirmarea din partea Guinness World Records a faptului că a deţinut, anul trecut, titlul de “Cel mai vârstnic bărbat al planetei”. Din păcate, Dumitru Comănescu nu mai este astăzi în viaţă pentru a se bucura de această recunoaştere.

Este oficial: Guinness World Records l-au recunoscut pe bucureşteanul Dumitru Comănescu drept “Cel mai vârstnic bărbat al planetei”!

Dumitru Comănescu a încetat din viaţă anul trecut, pe 27 iunie 2020, la vârsta de 111 ani şi 231 de zile.

Timp de o lună de zile, el a fost deţinătorul recordului de “Cel mai bătrân bărbat al planetei”, potrivit Guinness World Records. Este o premieră absolută pentru Europa de Est. Comănescu a devenit cel mai longeviv bărbat în viaţă pe 28 mai 2020, atunci când avea 111 ani şi 7 luni, indică datele The Gerontology Research Group (GRG), scrie Adevărul.

Dumitru Comănescu, alături de Alexandra Dobre, director general CSMB, în 2019

“Fiecare întâlnire cu domnul Dumitru Comănescu a fost o veritabilă lecţie despre viaţă şi credinţă”

Alexandra Dobre, Director General al Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucureşti: “Suntem mândri de această recunoaştere binemeritată! Fiecare întâlnire cu domnul Dumitru Comănescu a fost o veritabilă lecţie despre viaţă şi credinţă, despre responsabilitatea pe care o avem faţă de fiecare suflet pe care îl întâlnim, despre puterea de a depăşi şi învinge marile, dar şi micile încercări ale vieţii, despre virtute, omenie, bunătate şi înţelegere.

Gândurile frumoase, pline de înţelepciunea omului care a privit atâta vreme viaţa drept în ochi, ne-au fost transmise cu infinită caldură si bunătate. Ne-a surprins mereu cu vioiciunea făpturii sale, cu sfaturile şi îndemnurile optimiste şi ne-a lăsat amintiri de neuitat.”

Pe 23 iunie 2020, Dumitru Comănescu a fost decorat cu distincţia Crucea Patriarhală pentru activitatea sa îndelungată, rodnică şi folositoare Bisericii şi societăţii.

”Este cea mai înaltă distincţie pe care o poate primi un creştin ortodox mirean. Şi pentru aceasta, vă multumesc cu recunoştinţă!”, a spus atunci Patriarhul Daniel, Patriarhul Bisericii Oxtodoxe Române. A fost onorată astfel, o viaţă exemplară, definită de cumpătare, înţelepciune şi credinţă în Dumnezeu.

De profesie inginer agronom şi expert fitopatolog, a muncit efectiv timp de 70 de ani!

Dumitru Comănescu s-a născut pe 8 noiembrie 1908 la Proviţa de Jos, comuna Drăgăneasa, judeţul Prahova. A fost inginer agronom şi unul dintre cei mai valoroşi fitopatologi, fiind discipolul fondatorului Institutului de Cercetări Agronomice, Gheorghe Ionescu Siseşti.

Iniţial s-a înscris la Facultatea de Matematică, avându-l profesor pe unul dintre cei mai valoroşi matematicieni ai tuturor timpurilor, Gheorghe Ţiţeica, pentru ca apoi să îşi găsească vocaţia în domeniul cercetării plantelor.

A absolvit facultatea în 1933 şi a lucrat efectiv timp de 70 ani: în anul 2003 făcea ultima expertiză fitopatolgică. Abia împlinise 86 de ani când s-a organizat la Bucureşti un concurs pentru experţi agricoli, domnul Comănescu s-a apucat de învăţat şi, din zeci de candidaţi a luat locul 5 pe ţară, aşa încât şi-a prelungit activitatea.