Coronavirusul ia amploare în România. Țara noastră se confruntă cu o creștere fără precedent a numărului de infectări, iar situația se agravează pe zi ce trece. Fostul premier, Victor Ponta are o previziune sumbră cu privire la evoluția pandemiei în luna decembrie.
Liderul Pro Romania, Victor Ponta, este de părere că nu există nicio logică în măsurile anti-COVID introduse de guvernanți în ultima perioadă. El susține că acest lucru se întâmplă pentru a nu ”supăra” alegătorii prea tare.
Ponta a mai adăugat că această tactică nu va funcționa, iar după data de 6 decembrie ”prăpădul” va veni în România.
„Nu au nicio logica aceste masuri. Singura logica in care s-au luat deciziile pana acum a fost sa ajungem la alegeri (alegerile parlamentare din 6 decembrie), sa nu suparam alegatorii prea tare. Cred ca aceasta tactica sa nu suparam alegatorii in final va supara pe toata lumea.
Eu vad ca ei iau masuri cu gandul sa ajunga pe 6 decembrie si după, prăpădul”, a declarat Victor Ponta, la Antena 3.
Am putea avea restricții de circulație
În contextul ședinței de la Palatul Victoria, de miercuri seară, Raluca Turcan a fost întrebată dacă Guvernul ia în calcul restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte.
Vicepremierul Turcan a explicat că într-adevăr, există o astfel de propunere, însă decizia va fi luată la nivelul localităților. Potrivit acesteia, restricționarea circulației reprezintă ”o etapă finală” în măsurile de restricție.
„Există tipul acesta de propuneri de la nivelul comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, dar, iarăşi, măsurile se judecă de la caz la caz.
Nu vom ajunge la restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte în toată ţara şi în toate localităţile. Acolo unde avem o creştere a numărului de infectări sunt măsuri care sunt luate în considerare, dar, în general, atenţie, restricţionarea circulaţiei reprezintă deja o etapă de final în măsurile de restricţie şi de conformare pe care noi le urmărim. Aşa cum reprezintă o etapă finală şi afectarea activităţilor economice. Deci, pentru noi e important ca economia să funcţioneze.
Atât timp cât economia funcţionează, bugetul de stat poate să acopere o parte din cheltuielile marilor sisteme, să asigure partea de cofinanţare, inclusiv pentru fondurile europene”, a afirmat vicepremierul.