Francezii au început să aibă păreri mai obiective în ceea ce priveşte Dacia Duster, în sensul că deja au câteva mii de kilometri parcurşi, iar imaginea este mai clară asupra a ceea ce poate să facă SUV-ul produs la Mioveni.

Jurnaliştii de la caradisiac.com au invitat un posesor francez de Duster să-şi prezinte opinia privind modelul românesc, după ce, în prealabil, a realizat 7.000 de km de la achiziţionare.

Modelul testat este un Duster 1.5 DCI 85 4X2 LAUREATE, despre care francezul spune că a reuşit să observe cu atenţie plusurile şi minusurile.

0-57446-foto.jpgAstfel, dacă la capitolul confort şi design, Dacia Duster surprinde, în ceea ce priveşte consumul „este o mare dezamăgire”, spune invitatul publicaţiei caradisiac.com.

Computerul de bord arată un consum mediu este de 5,3 litri/100, însă la modul real, consumul corelat cu cei 7.000 km parcurşi este undeva pe la 6,6 litri. În extra-urban, cu persoane la bord, bagaje şi portbagaj extern, Dacia Duster consumă şi 7,5 litri la suta de km, spune posesorul de Duster.  

În broşura de prezentare, consumul Daciei Duster este prezentat a fi între 4,9 litri/ 100 şi 5,7/100.

Mai mult, posesorul de Duster se plânge de faptul că a fost surprins de multe ori de vibraţiile din interiorul maşinii, vizibile mai ales la oglinda retrovizoare din interior.

În schimb, acesta este mulţumit de gradul ridicat de siguranţă al modelului românesc, dar şi de sistemul de climatizare.

DEZBATERE:
Eşti posesorul unei Dacia Duster? Capital.ro te invită să ne spui care sunt impresiile tale despre SUV-ul românesc.