Citând surse din interiorul companiei, Financial Times susţine că Nokia a desemnat banca de investiţii Goldman Sachs să supervizeze vânzarea Vertu, dar precizează că discuţiile sunt deocamdată într-un stadiu incipient.

Un purtător de cuvânt de la Nokia a refuzat să comenteze, în timp ce o sursă din apropierea discuţiile susţine că vânzarea Vertu nu este încă sigură, scrie Agerpres.

Deocamdată subsidiara Vertu nu are încă o valoare de piaţă, însă analiştii estimează că această divizie britanică realizează vânzări anuale de 200-300 milioane de euro.

Nokia a înfiinţat Vertu în 1998 pentru a accesa piaţa de nişă a dispozitivelor mobile de lux. Telefoanele mobile asamblate manual de acestă subsidiară includ componente din metale preţioase. Deşi telefoanele Vertu nu sunt cele mai avansate din punct de vedere tehnologic, cumpărătorii beneficiază de un serviciu de asistenţă specială. În prezent există magazine care vând telefoane Vertu în peste 60 de ţări, cele mai mari vânzări fiind înregistrate în Rusia, Asia şi Orientul Mijlociu.

În România, grupul finlandez Nokia a anunţat în septembrie că va închide fabrica de la Jucu, unde producea telefoane mobile, începând din anul 2008.