După Diverta, încă o firmă a lui Octavian Radu intră în insolvenţă

TCE Logistică, divizia de transport şi curierat a grupului RTC, a intrat în reorganizare judiciară, pe fondul crizei financiare, şi are datorii de 8,5 milioane euro, din care 3,3 milioane euro la bănci. "O parte dintre clienţi au intrat şi ei în insolvenţă în ultimele 18 luni, generându-ne astfel probleme de cash flow. Pe lângă această presiune, începuse să devină destul de apăsătoare problema penalităţilor care se adăugau datoriei cumulate, şi de aceea avem nevoie de r

TCE Logistică, divizia de transport şi curierat a grupului RTC, a intrat în reorganizare judiciară, pe fondul crizei financiare, şi are datorii de 8,5 milioane euro, din care 3,3 milioane euro la bănci.

„O parte dintre clienţi au intrat şi ei în insolvenţă în ultimele 18 luni, generându-ne astfel probleme de cash flow. Pe lângă această presiune, începuse să devină destul de apăsătoare problema penalităţilor care se adăugau datoriei cumulate, şi de aceea avem nevoie de reeşalonarea acestora şi eliminarea acestor presiuni pe perioada aplicării planului de reorganizare. Acestea impun reorganizarea judiciară, pe care sperăm să o parcurgem în următorii doi-trei ani”, a declarat, într-un comunicat, preşedintele executiv al firmei, Sorin Sofian.

TCE Logistică a avut anul trecut o cifră de afaceri de 19,5 milioane de euro şi a raportat pierderi.

Tot anul trecut, firma a concediat 655 de angajaţi, în condiţiile în care în luna octombrie avea 1.250 de salariaţi, şi a renunţat la 270 de maşini, ceea ce a dus la reducerea fondului de salarii cu 37%. O altă direcţie de eficientizare a fost reducerea cu 40% a cheltuielilor cu subcontractorii.

Împreună cu administratorul judiciar, respectiv Casa de Insolvenţă Transilvania, TCE Logistică va prezenta în următoarele săptămâni planul de reorganizare a firmei.

TCE este rezultatul fuziunii dintre TCE Logistică, firma de transport şi logistică din grupul RTC, şi compania de curierat Curiero.

Grupul RTC are opt divizii, respectiv Diverta (aflată în insolvenţă), Rafar, Proffice, TCE, Flaro, Sistec, Rimobi, Q-Power şi desfăşoară activităţi în mai multe domenii, precum retail, distribuţie şi producţie de produse pentru birou, IT şi dezvoltări imobiliare.

Procedura reorganizării judiciare este reglementată prin Legea 64/1995 privind reorganizarea şi falimentul.

Legea prevede că, în baza unui plan de reorganizare, debitorul va continua activitatea sub supravegherea unui administrator, până când judecatorul sindic va dispune intrarea companiei în faliment.

Debitorul sau administratorul sunt obligaţi să prezinte judecătorului sindic, trimestrial, rapoarte asupra situaţiei financiare a companiei în cauză, documentaţiile fiind transmise şi creditorilor.

Furnizorii de electricitate, gaze naturale sau apă nu au dreptul, în perioada de reorganizare, să sisteze serviciile.

SURSA: Mediafax

DETALII:
Citeşte şi Lanţul de librării Diverta intră în insolvenţă