În primele două zile ale ultimului târg imobiliar desfăşurat în acest an, tIMOn, au fost efecutate 21 de tranzacţii, şase dintre cumpărători achiziţionând locuinţele cu banii jos.

Valoarea totală a celor 21 de tranzacţii efectuate se ridică în jurul valorii de 2,3 milioane de euro, potrivit reprezentanţilor târgului. S-au vandut, până în acest moment, 15 apartamente în Bucureşti şi în Ploieşti, un apartament de 480.000 de euro în centrul Bucureştiului şi 6 vile în împrejurimile Capitalei.

“Se vând, în mare parte, locuinţe în jurul valorii de 60.000 de euro, dar cea mai ieftină locuinţă achizitionată a fost într-un proiect din Ploieşti, cu o valoare de 21.000 de euro iar cea mai scumpă, un apartament cu trei camere în complexul rezidenţial de lux Lotus Cismigiu”, a declarat Vlad Vlăsceanu, directorul tIMOn.

Cele şase tranzacţii efectuate cash au avut un preţ mediu de 60.000 de euro, potrivit declaraţiilor lui Vlăsceanu. 

În primele două zile de tIMOn s-au vandut un apartament de 3 camere în Lotus Cismigiu, un apartament de 3 camere în Vitan Platinum Towers, 7 apartamente în Ploieşti, un apartament de 2 camere de la Be Igloo, două apartamente de două camere în Pipera Citylights, două apartamente de două camere în Onix City, o garsonieră şi un apartament de doua camere în zona Titan, trei  vile la Frumuşani  prin West Invest şi 2 vile în proiectul Gruiu Residence.

“S-a ajuns la minimul istoric al preţurilor”

“Spre deosebire de alte targuri imobiliare, câd majoritatea vizitatorilor veneau să prospecteze piaţa, la ultimul targ imobiliar al anului oamenii vin hotarâţi să-şi cumpere locuinţe şi, în ciuda unei crize economice îndelung anunţate, se fac chiar şi tranzacţii cu plata cash”, a mai spus oficialul tIMOn.

Acesta a subliniat, de asemenea, că majoritatea vizitatorilor sunt speriaţi de zvonurile care s-au vehiculat pentru anul viitor, începând cu programul “Prima Casă” ce riscă să dispară, cu valoarea TVA care ar putea creşte sau cu zvonurile legate de o uşoară majorare a preţurilor.

“Ce trebuie să înţeleagă cumparătorii este ca s-a ajuns la un minim istoric al preţurilor, iar speranta noastră este că asta va însemna o maturizare a pieţei şi o stabilizare a ritmului tranzacţiilor, nu o eventuală creştere a preţurilor “, a mai spus Vlad Vlăsceanu. 

A 15-a ediţie a tragului imobiliar tIMon  are loc la World Trade Center Bucureşti până duminică, 6 decembrie 2009.