Grupul francez EDF vizeaza extinderea operatiunilor si pe piata din SUA, conform declaratiei lui Pierre Gadonneix, presedintele companiei. Anuntul vine in aceeasi zi in care EDF a declarat ca va achizitiona British Energy. Electricite de France va plati 15,7 miliarde de euro pentru compania detinuta in proportie de 35% de statul eneglez.

Pierre Gadonneix a declarat, in contextul prezentarii ofetei de achizitie a British Energy, ca EDF „nu si-a epuizat capacitatea de a face noi achizitii”.

„Capacitatea noastra de a face noi achizitii nu este epuizata. Mai mult chiar, in cazul in care vom ceda 25% din actiunile BE companiei britanice de gaze naturale Centrica, asa cum intentionam, capacitatea si flexibilitatea noastra de investitii va fi chiar mai mare”, a declarat presedintele Electricite de France.

EDF a anuntat ca isi indreapta privirea spre SUA, unde grupul francez va demara discutii si cu alte companii in afara de grupul american de electricitate Constellation, care a acceptat o oferta de preluare din partea MidAmerican Energy Holdings Company, o subsidiara a companiei Berkshire Hathaway detinuta de Warren Buffett. EDF detine in acest moment 9,51% dintre actiunile Constellation.

Sursa: Les Echos