Compania Sony va lansa, în luna iunie, primele televizoare 3D în Japonia, rivalii de la Samsung lansând deja astfel de TV-uri în Coreea de Sud şi SUA, în timp ce Panasonic va livra primele televizoare săptămâna aceasta în SUA.

Succesul filmului Avatar i-a determinat pe producătorii de televizoare să renunţe la cursa nebună de a produce cel mai subţire televizor LCD şi să se axeze pe o nouă tegnologie, 3D.

Sud-coreenii de la Samsung s-au mişcat cel mai repede şi au lansat primele televizoare 3D la începutul acestei luni. Aceştia se aşteaptă să vândă peste 2 milioane de televizoare 3D până la sfârşitul acestui an.

Panasonic a anunţat, ieri, un parteneriat cu retailerul american Best Buy Co, cu ajutorul căruia va comercializa începând de miercuri televizoare 3D în SUA.

Cel mai ieftin model Sony  costă 3.215 dolari

Japonezii de la Sony au anunţat astăzi că primele televizoare 3D ale companiei vor putea fi achiziţionate de niponi din luna iunie. Primele modele vor avea diagonale de 40 şi 46 de inch şi vor costa 3.215 dolari, respectiv 3.800 de dolari, ochelarii speciali fiind incluşi în preţ. În luna iulie, Sony va lansa şase noi televizoare 3D cu diagonale de 52 şi 60 de inch.

Sony estimează că 10% din televizoarele pe care le va vinde în anul fiscal martie 2010-2011 vor fi 3D, adică un total de 2,5 milioane de unităţi.  De asemenea, Sony, al treilea jucător pe piaţa televizoarelor LCD, vrea să vândă 25 de milioane de televizoare cu cristale lichide până pe 31 martie 2011.

Cererea de televizoare 3D va depăşi 15,6 milioane de unităţi în 2013, conform firmei de cercetare DisplaySearch.

SURSA: PCWorld