DuPont şi Genencor, o divizie a Danisco A/S, au anunţat încheierea unui contract pentru a forma DuPont Danisco Cellulosic Ethanol LLC, o companie multinaţională, cu participare egală, pentru a realiza şi comercializa o tehnologie de vârf, la un cost scăzut, de producere a etanolului din celuloză – un combustibil tip bio dintr-o generaţie de ultimă oră, pe bază de surse nealimentare – şi care răspunde unui obioectiv financiar pe piaţa mondială de 75 de miliarde de dolari americani.

În Statele Unite, compania mixtă va lărgi un pachet tehnologic optimizat pentru ştiuleţi de porumb prin integrarea tehnologiei proprietar a firmei DuPont, de tratare preliminară şi de ethanologen, cu tehnologia inovativă pe bază de enzime a firmei Genencor, în timp ce firma DuPont va continua să analizeze atât sursele de material de alimentare a instalaţiilor industriale pe bază de celuloză, cât şi soluţii de depozitare temporară a acestora. Compania mixtă se aşteaptă să vadă prima instalaţie operaţională în Statele Unite în 2009, iar prima instalaţie la scară comercială, pentru demonstraţie, să fie operaţională în următorii trei ani. Compania mixtă îşi va avea baza în Statele Unite şi va fi formată după primirea aprobărilor regulamentare necesare.

Compania mixtă va da licenţa de producţie pentru tehnologia proprie direct producătorilor de etanol, pentru a fi implementată atât în Statele Unite, cât şi pe restul globului.

Data: 14 mai 2008

Sursa: DuPont