Tiberiu Kallo a încetat din viață la 81 de ani
Farul Constanța este în doliu după moartea lui Tiberiu Kallo, fost atacant al echipei între 1965 și 1972.
Tiberiu Kallo a fost o figură emblematică a clubului, fiind parte a celebrei linii de atac alături de Ologu, Tufan și Iancu. Clubul și legendarul Gică Hagi își exprimă regretul după pierderea lui Kallo, un jucător care a lăsat o amprentă durabilă în istoria Farului. Născut la Codlea, în județul Brașov, Kallo a fost un component esențial al echipei marinarilor.
„Veste tristă pentru suporterii Farului. A încetat din viață la vârsta de 81 de ani Tiberiu Kallo, fostul atacant al formației noastre din perioada 1965-1972. A îmbrăcat tricoul alb-albastru al echipei constănțene în peste 150 de partide și a marcat 25 de goluri.
A făcut parte din celebra linie de atac a Farului în componența Ologu, Tufan, Iancu și Kallo. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a fost anunțul grupării Farul Constanța.
Tiberiu Kallo a trecut în neființă în satul Plop, din apropierea orașului Titu, județul Dâmbovița, unde locuise de mulți ani.
Fostul atacant a venit la Farul în sezonul 1964/1965
Kallo a venit la Farul în sezonul 1964/1965 și a fost parte a unei generații remarcabile a echipei, care concura de la egal la egal cu marii rivali precum Steaua, Dinamo și Rapid.
Formația redutabilă a Farului din acea perioadă era alcătuită din: Uţu – Georgescu, Mareş, Tâlvescu, Dumbravă – Koszka, Antonescu – Ologu, Tufan, Iancu, Kallo.
După încheierea contractului cu gruparea constănțeană, Tiberiu Kallo a jucat timp de patru ani la CS Târgoviște, retrăgându-se din cariera de fotbalist la vârsta de 34 de ani și jumătate, după o intervenție chirurgicală la menisc.
Momentul retragerii sale a fost unul emoționant, având loc într-un meci între CS Târgoviște și Farul, care s-a încheiat cu scorul de 1-1.
„Eram rivalul pe post al lui Mircea Lucescu, deşi el nu era stângaci. Eu înscriam cam zece goluri pe campionat, cinci în tur, cinci în retur. Aveam echipă extraordinară atunci. Făceam mereu spectacol.
20.000 de oameni veneau în permanenţă la meciurile noastre. Gemea stadionul de ei. Îi băteam când voiam pe cei de la Steaua, Dinamo şi Rapid.
Eu eram cel mai iubit. Îmi vine sã plâng când îmi aduc aminte. Ce să facem, orice cal de curse devine gloabă”, spunea, în 2012, pentru ZIUA de Constanța, cel pe care tribuna constănțeană îl alinta „Căluţul”.