O hernie de disc se produce atunci când un disc intervertebral se deplasează din poziția sa normală, comprimând nervii spinali adiacenți. Discurile intervertebrale acționează ca amortizoare între vertebre, permițând mobilitatea coloanei. În funcție de regiunea coloanei afectate, pacienții se pot confrunta cu hernie de disc lombară sau hernie de disc cervicală.
Cu dureri lombare puternice s-a confruntat și Corina, o pacientă în vârstă de 55 de ani. În urmă cu douăzeci de ani, femeia a avut o hernie de disc lombară severă la nivelul L4-L5, care îi afecta grav mobilitatea, având parestezii pe ambele picioare. La momentul respectiv, Corina a mers la o consultație la Dr. Ovidiu Grămescu, medic primar neurochirurgie și șeful Secției de Neurochirurgie de la Spitalul Clinic SANADOR, care a confirmat diagnosticul, iar Corina a fost operată.
În tot acest timp pacienta nu a mai avut probleme. Însă, după 20 de ani, din cauza kilogramelor în plus și a stilului de viață, pacienta a început să aibă din nou dureri de spate foarte puternice, amorțeală în membre și dificultăți de mișcare. Pentru că durerile erau tot mai intense, pacienta s-a programat din nou pentru o consultație la Dr. Ovidiu Grămescu.
Investigațiile, printre care și un examen RMN de coloană totală, cu substanță de contrast, au arătat că femeia suferea din nou de hernie de disc, de această dată la nivelul L5-S1 pe partea stângă. Pentru că simptomatologia era foarte severă, Corina avea nevoie rapid de o intervenție de neurochirurgie.
A optat ca operația să fie efectuată la Spitalul Clinic SANADOR, de Dr. Ovidiu Grămescu. Cu ajutorul microscoapelor operatorii Zeiss Kinevo 900, echipate cu tehnologie 4K și sisteme avansate de neuronavigație, operația a fost efectuată cu un grad minim de invazivitate. Operația a decurs fără probleme, pacienta fiind transferată ulterior în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, acreditată ca Secție ATI de categoria I, pentru monitorizare, apoi a continuat recuperarea până la externare în Secției de Neurochirurgie.
În prezent, pacienta se simte foarte bine și are mai multă grijă de sănătatea sa.
La SANADOR, pacienții cu afecțiuni ale coloanei vertebrale au acces la consulturi de specialitate asigurate de medici cu experiență și foarte bine pregătiți, dar și la investigații specifice, efectuate cu aparatură ultraperformante, pentru un diagnostic corect.
Atunci când există indicație pentru tratament chirurgical, operațiile de neurochirurgie sunt efectuate la Spitalul Clinic SANADOR într-unul dintre cele mai bine dotate blocuri operatorii din România, în condiții de maximă siguranță, cu ajutorul unor echipamente de ultimă generație, de medici experimentați și foarte bine pregătiți.