”Obiectivele de guvernare în domeniul Apărării le-am prezentat ieri (n.r. – vineri) la audieri, în comisii, sunt prezentate în Programul de Guvernare şi sunt cele legate de instituţiile internaţionale, de obligaţiile pe care România le are ca ţară NATO, ca ţară membră a Uniunii Europene, ca ţară care s-a implicat foarte serios în ultimul timp şi este apreciată de organismele internaţionale. Vom continua parteneriatul cu SUA în domeniul Apărării”, a spus Mircea Duşa.
La rândul său, Corneliu Dobriţoiu a afirmat că a făcut cererile de buget pentru anul viitor, sperând la o sumă mai mare cu 0,3% din PIB. Totodată, ca preşedinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională din Senat, Dobriţoiu a subliniat faptul că se va lupta pentru interesele Ministerului Apărării şi va supune atenţiei toate problemele cu care ministerul se confruntă în momentul de faţă.
”Am făcut cererile de buget pentru la anul, în spiritul unei cifre mai mari decât cea pe care am avut-o anul ăsta cu 0,3% din PIB. Fără bani şi un buget decent, instituţia nu poate creşte. Ea lucrează acum cu motoarele turate la maximum. În limitele acestui buget foarte auster am pus accent pe creşterea pregătirii indivizilor pentru că operaţiunile de instruire la nivelul eşaloanelor mai mari sunt foarte costisitoare şi atunci am vrut să câştigăm nu numai timp ci şi calitate operaţională prin faptul că vom ridica standardele de pregătire ale oamenilor”, a spus Dobriţoiu, potrivit Agerpres.
La ceremonia de învestire a noului ministru al Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a participat şi vicepremierul Gabriel Oprea care a transmis un mesaj de încredere din partea premierului Victor Ponta şi a subliniat faptul că ”Guvernul României va găsi resursele necesare pentru ca militarii români să-şi primească drepturile la zi, pentru a se putea achiziţiona tehnică militară de vârf necesară îndeplinirii misiunilor”.