Cititoarele de cărţi digitale sunt cele mai populare gadgeturi la ora actuală în întreaga lume, iar ţara noastră nu face excepţie. Iriver Story este primul e-book reader comercializat la noi şi se bucură de mare succes.

Amazon.com, cel mai mare magazin online din lume şi producătorul cititorului de cărţi digitale Kindle, a declanşat o întreaga isterie peste Ocean în privinţa e-book readerelor. Kindle a fost cel mai dăruit cadou, în SUA, în luna decembrie şi tot atunci cei de la Amazon au decis să lanseze dispozitivul în peste 100 de ţări, inclusiv România.

0-46887-iriver.jpg

Înaintea Amazon Kindle a ajuns, în ţara noastră, cititorul sud-coreenilor de la iriver. iriver Story Reader a fost lansat pe 15 decembrie la noi şi este comercializat de cel mai mare magazin online, eMag.ro. Dispozitivul are un preţ de 999 de lei, preţ considerat mare de unii, însă primele 200 de bucăţi aduse de eMag s-au epuizat în scurt timp. e-book Reader-ul a venit la pachet cu 50 dintre cele mai cunoscute cărţi din literatura română, printre care „ Amintiri din copilărie” de Ion Creangă, „ Geniu pustiu” de Mihai Eminescu, „ Moara cu noroc” de Ioan Slavici şi „Scriitori români” de Garabet Ibraileanu.

101 de e-book-uri în limba română de la Editura Litera

Succesul de care s-a bucurat iriver Story Reader i-a determinat pe cei de la eMag sa reînnoiască stocul, iar în prezent  cei care cumpără aparatul vor primi un card SD de 2GB pe care sunt salvate 101 cărţi în limba română, publicate la Editura Litera. Cardul conţine, printre multe altele, 3 dicţionare, operele complete ale marilor clasici (Eminescu, Caragiale şi Creangă), precum şi romane aflate pe primele locuri în topurile literaturii române din toate timpurile: „Craii de Curtea Veche” – Mateiu I. Caragiale, „Kira Kiralina” – Panait Istrati, „Ioana” – Anton Holban sau „Rusoaica” – Gib Mihăescu.

Sony PRS 600, adus pe canale neoficiale

0-46886-sony.jpg

Majoritatea celor care au cumpărat cititorul iriver Story Reader s-au declarat multumiţi de acesta, considerând că au facut o investiţie bună, doar câţiva s-au arătat nesatifăcuţi, acuzând aparatul că nu este capabil să facă zoom.  iriver Story Reader este primul cititor de cărţi digitale care se comercializează la noi, însă pe canale neoficiale se aduc în ţara noastră şi modelele Sony PRS-505 şi Sony PRS 600.  Acestea au la fel de mare succes ca iriver Story Reader,  stocurile celor care le importă epuizându-se rapid. Pe un celebru site de licitaţii, noi  e-book readere sunt aşteptate pe 10 februarie.