E complet interzis în România. Permisul auto pe care nu ai voie să-l ai. Ți-l confiscă imediat

permis de conducere

SURSA FOTO: Dreamstime

Direcția Națională Anticorupție a mai rezolvat un dosar de permise auto false. Câțiva polițiști și reprezentanți ai unor școli de șoferi au fost trimiși în judecată. DNA spune că a pus sechestru pe mai multe sume de bani.

Permise de conducere false, descoperite la zeci de persoane

Un ofițer de poliție și patru agenți din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava, alături de 15 administratori și instructori auto, au fost trimiși în judecată.

Aceștia sunt acuzați că au facilitat obținerea frauduloasă a permiselor de conducere pentru zeci de persoane.

Printre persoanele inculpate se numără Blîndu Cristian, ofițer de poliție, acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență, luare de mită în formă continuată și spălare de bani. Agenții de poliție implicați sunt:

  • Bivol Ioan Bogdan, acuzat de luare de mită în formă continuată;
  • Pascal Anamaria și Popa Cristian, acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat și luare de mită în formă continuată;
  • Perijoc Gheorghe Ionel, acuzat de complicitate la luare de mită.
SURSA FOTO: Pexels

Au aderat la un grup infracțional în ianuarie 2020

Începând cu ianuarie 2020, inculpații ar fi aderat la un grup infracțional. Acesta era condus de către comisarul-șef Obreja Radu-Ionuț și agentul Perijoc Gheorghe-Ionel.

Grupul ar fi fost structurat pe mai multe niveluri, având ca scop fraudarea examenelor practice pentru obținerea permisului de conducere în schimbul unor sume de bani cuprinse între 100 și 700 de euro de la 59 de elevi/cursanți. În total, suma colectată a fost de aproximativ 14.800 de euro.

Conform rechizitoriului DNA, examinatorii implicați ar fi efectuat evaluări superficiale sau necorespunzătoare ale candidaților. În unele cazuri, aceștia ar fi intervenit asupra comenzilor autovehiculului pentru a facilita manevrele candidaților sau pentru a preveni abaterile care ar fi dus la nepromovarea examenului.

Blîndu Cristian este suspectat că a folosit o parte din sumele obținute pentru a achiziționa un autoturism de lux în valoare de 41.500 euro, pe numele unei alte persoane. În cadrul perchezițiilor, au fost confiscate sume importante de bani de la inculpați:

  • de la Blîndu Cristian au fost ridicate 110.740 euro, 1.350 lire sterline și 16.550 lei
  • de la Popa Cristian, 30.730 euro, 15.013 lei și 1.129 dolari USD

Procurorii DNA au dispus măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile și imobile ale inculpaților, precum și asupra sumelor de bani găsite la percheziții. Dosarul urmează să fie judecat la Tribunalul Suceava, cu propunerea de menținere a măsurilor asigurătorii.