Vaccinarea anti-COVID va deveni obligatorie în Germania? Două treimi din populație susține acest lucru
Sondajul realizat de YouGov pentru dpa arată că 63% dintre respondenţi susţin imunizarea anti-COVID obligatorie a cetăţenilor germani. Simultan, 30% s-au opus iar 7% nu au dat niciun răspuns.
În urmă cu aproximativ un an, după ce primele vaccinuri au fost administrate în Germania, la sfârşitul lunii decembrie 2020, circa 56% dintre germani susţineau obligativitatea vaccinării anti-COVID, în timp ce 33% erau împotrivă. Viitorul cancelar Olaf Scholz a declarat că intenţionează ca o lege care impune vaccinarea împotriva COVID-19 a întregii populaţii să fie supusă la vot în Bundestag în februarie sau martie.
Rezultatele sondajului au fost publicate în momentul în care Institutul Robert Koch (RKI) a raportat o scădere uşoară a numărului de cazuri de COVID-19. Astfel, au fost raportate 42.055 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, faţă de 44.401 în urmă cu o săptămână. Rata de incidenţă calculată la şapte zile a fost de 439,2 cazuri la 100.000 de locuitori.
Situație fără precedent în Germania
Bogdan Glăvan a avertizat, într-o postare pe Facebook, că este o iluzie sa crezi ca poți impiedica circulația virusului, când, de fapt, este sa amâni deznodământul. El a vorbit în context de Germania care a instituit lockdown pentru nevaccinati. Nemtii sunt speriați de numărul în creștere de infecții, un adevărat record, și de numărul deceselor, care și el este în creștere puternică.
„Haideți sa ne dam un pas în spate, fiindcă de multe ori nu vedem pădurea din cauza copacilor. Sa ne uitam comparativ la Marea Britanie. De la începutul pandemiei UK a permis un număr mai mare de infecții și a înregistrat valuri mai mari de decese. Germania a reprimat mai puternic pandemia. Insa acum aceasta își ia revanșa. Stați sa vedeți unde va ajunge valul deceselor, va propun sa revedem aceste grafice peste 2 săptămâni”, a arătat Bogdan Glăvan.
În opinia sa, este pur și simplu o iluzie sa crezi ca poți impiedica circulația virusului.
„Tot ce faci, de fapt, este sa amâni deznodământul. În final toată lumea se infectează oricum. Iar cei vulnerabili vor ajunge în spital, unii vor muri. De asta este atât de important sa ii ajuți sa înfrunte infecția prin vaccinare – asta este tot ce contează cu adevărat, singurul bun durabil pe care îl poate livra politica de sănătate publică. Si cam asta e toată povestea. În rest, multa gălăgie și multa dezbatere pe detalii. Multa isterie și multe telenovele, mult marketing și multa propaganda. În mare, însă, istoria se scrie la fel peste tot: nimeni nu se poate feri de virus, nimeni nu poate trișa”, a subliniat acesta.
El a susținut că România a eșuat în protejarea persoanelor vulnerabile.