Dacă aveți un sistem de încălzire centrală ecologic, casa și apa sunt încălzite într-un mod care nu afectează mediul, în principal prin emisii. Cazanele sunt probabil principala sursă de emisii interne de gaze cu efect de seră, cum ar fi dioxidul de carbon (CO2), potrivit Blueandgreentomorrow.
Opțiuni de încălzire centrală ecologice
Izolația este o componentă importantă a unui sistem de încălzire ecologic. Scopul izolației este de a prinde căldura produsă de sistemul de încălzire centrală pentru a preveni pierderile de căldură. Tapetul termic este cel mai bun pariu și cu siguranță va face o diferență în reținerea căldurii în casă. S-a raportat că tapetul termic crește timpul de încălzire al casei cu 65%.
O altă opțiune este spuma care este pulverizată pe pereți pentru a adăuga un strat suplimentar de izolație.
Izolația externă
Izolarea externă este o altă opțiune viabilă pe care o puteți folosi, mai ales dacă pereții casei sunt solizi, fără cavități.
Boilere clasificate
Boilerele din clasa A sunt considerate cele mai eficiente de pe piață. În funcție de cantitatea de combustibil transformată în energie utilizabilă, vă încălzesc apa și caloriferelre. Boilerele au fost evaluate pe o scară de la A la G, iar cele cu cea mai mare eficiență au fost considerate cele din clasa A.
Panourile solare
Instalarea unui panou solar care să funcționeze alături de boiler nu numai că va îmbunătăți eficiența, ci va spori compatibilitatea ecologică a boierului. Drept urmare, amprenta de carbon a casei scade și în acest proces economisiți mai mult.
Dispozitive inteligente
Termostatele inteligente pentru boilere au avansat și vă puteți controla încălzirea centrală printr-o aplicație prin Bluetooth sau Wi-Fi. Termostatele inteligente pot fi acționate chiar de la distanță, ceea ce înseamnă că le puteți regla de pe telefon.
Sursa foto: Dreamstime